Norberg påbörjar ny karriär?

Kuskkarriären kan vara över för Jan Norberg efter olyckan.
Hemmabanan Umåker hoppas kunna anlita 73-åringen i någon roll framöver.
- Norberg släpper vi inte, säger vd Robert Karlsson.

Efter att ha varit ute för en olycka och ådragit sig skador för andra gången på kort tid ser travprofilen Jan Norberg slutet på sin karriär som kusk.
Norberg säger till Aftonbladet och Trav 365 på tisdagen att det lutar åt att kuskkarriären är över.
- Man får se hur det blir med allting, men det är mycket troligt att det är över med all löpkörning. Det är ju så här, ska jag köra lopp, då ska jag vara alert och kunna prestera, annars finns det ingen glädje. Köra bara för att köra och sitta som en jäkla hösäck mitt i högen är inget för mig, säger Jan Norberg till Aftonbladet.
Olyckorna har kommit slag i slag på slutet för kusken med en bit över 2000 segrar på meritlistan.
För några veckor sedan sparkades han ur sulkyn under ett träningspass och lårbenet gick av.
Norberg har inte helt slagit tankar på fortsatt tävlande ur hågen. Att träna upp sig och börja träna hästar om dagarna igen är det första målet.
Umåkers vd, Robert Karlsson:
- Janne brukar ju hjälpa till hos Stefan Johansson här på Umåker och ingår i teamet där, och det vill han fortsätta med när han kryar på sig. Som det låter är han även öppen för att bolla lite med oss som bana framgent, säger travchefen.

Umåker tänker sig någon form av mentorskap för kusknestorn.  
- Kanske kan han fungera som mentor på travskolan. Vi vill också att han tar sig en funderare över om att eventuellt ingå i några av Umåkers redaktionella produktioner. Jag har presenterat de här tankarma för Janne som absolut är positiv till att vara med och bidra på något sätt. Kanske blir det för tufft att komma tillbaka som kusk. Han vill inte bli någon ”pajas” som han säger om han inte kan vara med på toppen, utan hellre då satsa på något annat i travet, säger Umåkers vd, Robert Karlsson.

Skapad: 2018-12-04