Olle Goop slutar köra

Olle Goop, 75, slutar att köra travlopp.
En av svensk travsports största genom tiderna lämnade beskedet under söndagen.
- Det känns som att det räcker och kroppen har varit med länge nu, säger Goop till Nya Wermlands Tidningen.

Olle Goop är både invald i Hall of Fame och har fått utmärkelsen Travets Hedersambassadör. Det vittnar om en fantastisk karriär där han har tagit 6744 segrar och vunnit oändligt många storlopp och olika championtitlar. I år har det blivit fyra segrar men nu blir det inte fler för kusk- och tränarlegendaren. I samband med en frågestund med Stig H Johansson på Färjestadtravet under söndagen avslöjade Goop att han slutar köra lopp.
– Jag vill inte riskera att vara med i en olycka. Jag har funderat på det här länge och just nu när vi pratar vet inte ens Björn om beslutet. Jag tycker att livet är så bra som det kan vara. Det är fint att man kan må bra och det finns mycket att göra på gården varje dag ändå, säger Olle Goop till Nya Wermlands Tidningen.

Därmed tar en epok slut i svensk travsport. Goop medger också att de olyckor som drabbat Umeå-kusken Jan Norberg den senaste tiden har varit en bidragande orsak till beslutet.
– Jag har sett vad som har hänt med Jan Norberg och jag vill inte vara med om att bli liggande på banan i någon liknande situation. Det känns som att det räcker och kroppen har varit med länge nu. Det känns väldigt bra att man slutar att köra lopp medan man är frisk och kry. Det är jättesynd om Jan Norberg och man löper alltid en risk när man är med i ett travlopp, säger Goop till NWT.
Olle Goop kommer fortsätta att jobba vidare på gården Lökene i Kil där han har en nyckelroll och hjälper sonen Björn med träningen av stallets hästar.

Skapad: 2018-11-19