Vainqueur R.P. är min bästa chans

Han vinner överlägset flest lopp i Sverige.
Även i Norge är konkurrenternas segerstaplar fjärran från hans nivå.
Nordens mestvinnande kusk i år kan bättra på sin statistik ytterligare i lördagens norsk-svenska V75-omgång i Oslo.
- Jag tror att jag har min bästa chans med Vainqueur R.P.(se bild), säger Ulf Ohlsson.

Den här veckan körs inga V75-tävlingar i Sverige. Istället gör vi gemensam sak med vårt västra grannland och det är Bjerke i Oslo som är skådeplatsen. Såväl sportsligt som spelmässigt är omgången mycket intressant och ett av russinen i kakan är Axel Jensens Minneslopp (V75-6) för fyraåringar. Där ska dagens fetaste segercheck på 305 000 kronor delas ut och det är också där som Ulf Ohlsson bedömer att han har sin hetaste segerchans från spår fyra bakom startbilen.
- Vainqueur R.P. har gjort fina lopp på slutet. Senast spurtade han bra och jag tror säkert att han ska göra ett bra lopp igen. Vi har fått ett vettigt läge och även om inte distansen är något plus tycker jag att starka hästar brukar gå bra över korta distanser. Täta starter är svårt för mig att bedöma hur han tar men skulle han göra om loppet han gjorde senast så borde han räknas tidigt, säger Ulf Ohlsson, som åker till Norge med en bra bit över 300 segrar under 2018 bakom sig.

Dagens kanske mest spännande uppsittning för Ulf Ohlsson kommer i den andra V75-avdelningen. Där kör han USA-importen Tokarev som senast gjorde sin första start i Sverige. Ulf Ohlsson satt i sulkyn även den gången och från fjärde par utvändigt rundade hästen enkelt motståndet.
- Jag tyckte att han gjorde ett bra lopp. Han är en jättefin häst med fin inställning. Men man måste ändå säga att det loppet var relativt billigt. Den här gången lär det vara tuffare när det är V75, även om jag inte riktigt vet vad han möter. De norska hästarna är svåra att sätta in för mig. Jag hoppas och tror att han kommer att göra ett bra lopp men jag vill nog köra ett lopp till innan jag vet riktigt vad det är för häst.
I Nordamerika tävlade Tokarev endast över den engelska milen och senast avverkade han 2 180 meter. Den här gången ska han tillryggalägga ytterligare ett halvt varv.
- Det är lite svårbedömt men han gick 2 100 meter senast och kändes stark och rejäl den gången så jag hoppas och tror att han ska klara lång distans också.

Sir Q.C. (V75-1) hade inte samma flyt i spårlottningen som Vainqueur R.P. och Tokarev och Ulf Ohlsson andas inte heller samma optimism beträffande hans chanser.
- Sir Q.C. gjorde ett bra lopp senast som tvåa. Han gick utvändigt om Michelangelo Ås och gjorde det bra. Han har inte vunnit på ett tag men han har ändå sprungit in över en miljon i år och kommit snabbt upp i klasserna. Det tar lite tid att växa in i den klass han är i. Jag tror säkert att hästen kommer att göra ett bra lopp men jag tror att det blir lite svårt att räcka ända till seger från det läget, säger Ulf Ohlsson och ger Mellby Emeralds (V75-7) ett likvärdigt omdöme.
- Med tempo kommer han säkert kunna leverera lite till slut men det ska till mycket tur därifrån och jag tror att det blir svårt att räcka till seger.

Skapad: 2018-11-16