Day or Night In ensam Svensk

På söndag drar det franska vintermeetinget på Vincennes i gång på allvar.
I Prix de Bretagne – det första kvalificeringsloppet till Prix d’Amerique – tar Johan Untersteiner chansen med Day or Night In.

Bold Eagle, Belina Josselyn, Carat Williams och Davidson du Pont är några av de franska stjärnhästarna som går ut i söndagens Prix de Bretagne i Paris, vinterns första B-lopp.
För hästar som inte tjänat tillräckligt med pengar för att ha en plats säkrad i Prix d’Amerique i januari räcker det med att ta en av de tre första platserna på söndag för att kvalificera sig.
Halmstadtränaren Johan Untersteiner är ende svensken i loppet med sin Day or Night In. Sexåringen gjorde sex starter i Paris förra vintern. Day or Night In fick ingen plats i Prix d’Amerique då men avslutade i alla fall med flaggan i topp på Prix d’Amerique-dagen med att ta hem halvmiljonkronorsloppet Prix Jean-Rene Gougeon efter ledning tillsammans med sin tränare.
Prix d’Amerique är det stora målet den här vintern med Halmstadhästen som redan är nere i Frankrike och har inkvarterats hos Ron Kuiper på Grosbois.
Det kan även bli tal om montélopp för Day or Night In.
– Jag vet att det finns planer på det, men vi får se. Montén kommer inte i första hand, men det är inte helt avskrivet att han får göra någon sådan start, säger hästens skötare Sofie Ericsson till travronden.se

Startlista
Prix de Bretagne
2700 meter volt

1. Day or Night In – Johan Untersteiner
2. Tony Gio – Edoardo Loccisano
3. Davidson du Pont – Jean-Michel Bazire
4. Cash Gamble – Franck Ouvrie
5. Delia du Pommereux – Damien Bonne
6. Alpha Saltor – Mathieu Fribault
7. Briac Dark – Matthieu Abrivard
8. Charly du Noyer – Yoann Lebourgeois
9. Uza Josselyn – Alexandre Abrivard
10. Carat Williams – David Thomain
11. Valko Jenilat – Eric Raffin
12. Akim du Cap Vert – Franck Anne
13. Belina Josselyn – Gabriele Gelormini
14. Bird Parker – Jean-Philippe Monclin
15. Bold Eagle – Franck Nivard
Förstapris: cirka 530 000 kronor

Fotnot: Kvarvarande B-lopp Prix du Bourbonnais (söndagen 9 december), Prix de Bourgogne (söndagen 30 december) och Prix de Belgique (söndagen 13 januari).
Platser i Prix d’Amerique kan också säkras genom segrar i Criterium Continental (fyraåringar) och Prix Tenor de Baune (femåringar) dagen före julafton.

Skapad: 2018-11-15