Emilia Leo dubblade på V86

25-åriga Emilia Leo.
Där har ni en av de hetare kandidaterna till titeln Årets Komet.
På onsdagen signerade lärlingen från Gävle en dubbel på V86-spelet och blandade som hon gjort under hela året - med en seger i sulky och en i sadel.

Gävlelärlingen Emilia Leo siktar på att bli proffs och torde när som helst ta klivet.
2018 har siffrorna förbättrats anmärkningsvärt med 4,4 miljoner kronor inkört och inridet, fördelade på 60 segrar.
I Östersund i somras tog hon karriärens första V75-seger och hade innan dagen var slut tagit en dubbel på det stora spelet.
34 segrar har det blivit i monté under året. I montéloppet på Bergsåker – Novembermontén över medeldistans red hon andrahandsfavoriten Donners Am som visade sig vara i en klass för sig i loppet.
Det blev sjätte utvändigt från 20 meters tillägg och 1200 meter från mål gav sig Emila Leo av i spåren med Donners Am som lekte hem segern.
- Vi tappade lite i starten i dag men jag hade kunnat rida hur som helst i dag, för han var bara helt överlägsen, sa Emilia Leo om hemmatränaren Per Linderoths häst.
Storfavoriten Order To Fly sågs aldrig med reell chans från sina dubbla tillägg.

 

Emilia Leos andra V86-seger kom med en liten överraskning. Bionicle Man (se bild) var bara spelad på sju procent i lärlingsloppet men kom som ett streck på upploppet och spurtade till sig segern.
79-årige Molinder Kurt från Dannero tränar sjuåringen som nu tog femte segern i år på 20 starter.
- Jag kollade upp honom hur han ville ha det i loppen, om han skulle gå i ryggar och behövde mycket hjälp och så där. Men han var jättefin att köra. Det var lite struligt i loppet men som tur var spurtade han bra, sa Emilia Leo.

 

Erfarne ”chauffören” Ulf Eriksson tog tre segrar på Bergsåker, varav två kom på V86.
Bollnäskusken inledde med Digital Ink i ett lopp över kort distans för den högsta klassen. Han var mycket bestämd i starten och tog ledningen i den första kurvan med Digital Ink vilket blev loppavgörande.
Kaj Widell förlorade spetsrusningen med Queer Fish och försökte till slut och utmanade Robert Bergh-tränade Digital Ink ända till linjen - men den senare höll alltså undan.
Eriksson tredje seger kom i ett större lopp.
Stofinalen i Norrlands Elitserie med 150 000 kronor i förstapris vanns av Vanessa F.B. med Ulf Eriksson i sulkyn. Markus Pihlström tränar det fyraåriga stoet köpt från Italien som nu tog sin första seger i Sverige i fjärde starten efter ledning hela vägen. 100 000 kronor in till ägarna Sealtrans AB i Sundsvall.

På Solvalla signerade Jorma Kontio ett hattrick med en av segrarna inom ramen för V86.
Laura Myllymaa är amatörtränare i Halmstad som tidigare jobbat i stallet hos Petri Puro. Myllymaa har en bra häst i Uappa di Azzurra som enkelt avfärdade Nicklas Westerholms Patricia Zaz trots en resa utvändigt storfavoriten.
Trots att Westerholm drog en runda i överkant 1.13,0 blev inte uppvaktaren trött.
- Jag kände att det var mycket krafter kvar och satt bara och väntade till upploppet, sa Jorma Kontio efter segern i stoloppet på Solvalla på fina 1.12,3 över 1640 meter, auto.
Oskar J Andersson bakom Dardanos gjorde ett försök men fick ge sig i de sista segern mot storfavoriten Copertino V.W. och Björn Goop. Andra raka för Goop-stallets fyraåring som var stark utvändigt ledaren.
Ulf Ohlsson ledde runt om med Petri Salmela-tränade Einstein Sisu och i den sista avdelningen var Cheerful Rivner överlägsen med sin tränare Peter Untersteiner i sulkyn.

Skapad: 2018-11-14