Global Adventure är fortfarande obesegrad

Global Adventure (se bild) är obesegrad efter sina fem starter som tvååring och passade i onsdagens kval till Svensk Uppfödningslöpning på att uträtta sina behov på upploppet och ändå hålla undan.
- Men travet var inte klockrent i dag, sa Erik Adielsson om talangen.

Kvalrundan till Svensk Uppfödningslöpning är över och 700 000 kronor väntar på vinnaren lördagen 1 december på Jägersro.
Solvalla körde de två avslutande uttagningsloppen på onsdagen, där de tre hästarna från vardera lopp tog sig vidare. En kvalrunda som dominerades av Solvallas Svante Båth.
Svante Båth tränar talangen Global Adventure som kanske inte stärkte sina aktier som favorit till slutsegern men trots allt vann sitt lopp. Fem segrar på lika många starter.
Erik Adielsson körde till ledningen i den första kurvan och Global Adventure stannade där loppet ut. Men sättet favoriten satte benen under sig övertygade inte.
- Travet var inte klockrent i dag men han gör det bra och har tjänat över 800 000 kronor nu i mitten av november. Ja, då är det något extra, sa Erik Adielsson.
Global Adventure hade fått lite massage under loppet och stallkamraten Alien Kronos utmanade till målfoto efter ett smyglopp. Segertiden 1.14,1 över 1640 meter med bilstart.
Vidare till final också Alien Kronos (Svante Båth) och Master Of Trix (Mattias Djuse).
Erik Adielsson gav en förklaring till Global Adventures något sämre agerande.
- Hästen gick på toaletten 200 meter från mål och var inte alls fokuserad.

I det andra uttagningsloppet var Visbytränaren Sten O Janssons Belker stor favorit.
Torbjörn Jansson fick dock offra en hel del för att ta ledningen med favoriten (1.09,8 första 500) och Belker slutade trea.
Det blev i stället en ny triumf för Solvallatränaren Svante Båth som även i det loppet tränar de två första hästarna i mål. Örjan Kihlström satt sist med Bythebook som enkelt svepte fältet och klev undan på imponerande 1.12,7 över 1640 meter, bilstart.
Vidare till final gick också stallkamraten Muscle Valky och favoriten Belker.
Jägersro körde de inledande uttagningsloppen redan på tisdagen där Christoffer Eriksson satt bakom båda vinnarna, Aetos Kronos tränad av Jerry Riordan och Sören Norbergs Trix on Line.

Skapad: 2018-11-14