Ett bättre lopp än Elitkampen

- Ett bättre lopp än Elitkampen.
Solvallas sportchef Anders Malmrot är nöjd med kallblodsloppet kommande tisdag på Solvalla där Månprinsen A.M. möter Lome Brage och finlandsettan Polara.

Solvalla bullar upp med fina lopp på V65 kommande tisdag.
Det körs tröstlopp efter både kriteriet och oaks. Kallblodens Verners lopp för den högsta klassen kittlar också extra, med några av rasens bästa bakom bilen.
Gunnar Melander fick stryka Månprinsen A.M. för en sårskada från ett lopp i Gävle för några veckor sedan. Nu ser den svenske kallblodskungen ut att vara redo igen.
Loppet går som V65-5 med fjolårets vinnare av Elitkampen Polara och årets vinnare av kallblodens elitlopp Lome Brage med bakom bilen.
Solvallas sportchef Anders Malmrot till Travronden:
- En riktig fullträff. Det blev ett bättre lopp än Elitkampen nu när Månprinsen möter de här. Jag ville ha en match mellan Sverige, Norge och Finland och nu får vi de tre bästa från vardera land, säger Malmrot till travronden.se
V65-1 är Oaksrevanschen, V65-6 är Kriterierevanschen – tröstloppen för hästarna som inte lyckades fullt ut i de stora unghästloppen.

I lopp 4, utanför V65-spelet, gör VM-vinnaren Twister Bi sin första start sedan i somras. Hästen gick från Jerry Riordan till Timo Nurmos i juli och tisdagens lopp blir hästens första i den nya regin.
Fem hästar är anmälda till loppet över 2140 meter, autostart med 60 000 kronor i förstapris. Björn Goop kommer att köra Twister Bi.

Skapad: 2018-11-14