Propulsion tar sikte mot Prix d’Amerique

På tisdagen kom det definitiva beslutet om fortsatt tävlande för Propulsion.
Daniel Redén laddar stjärnan mot ett tredje Prix d’Amerique och öppnar även dörrar för ännu en start i Elitloppet.
- Propulsion har ju bara blivit bättre och bättre - det hade varit förvånande om man valt att sluta tävla med honom, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Efter andraplatsen i Elitloppet har det bara gått spikrakt uppåt för Daniel Redéns megastjärna Propulsion med segrar i lopp som Åby Stora Pris, Hugo Åbergs och finalen av Trotting Masters.
I januari var Propulsion trea i Prix d’ Amerique - med Bold Eagle och vinnaren Readly Express före sig i mål. Nu ser det ut att bli ännu en batalj med de tre hästarna inblandade den sista helgen i januari. I så fall Propulsions tredje raka start i det franska loppet.
Daniel Redén har även Elitloppet kvar att vinna med hästen som blir åtta nästa år, detta efter två andraplatser 2017 och 2018.
Solvallas sportchef Anders Malmrot välkomnar att även den andre av banans två storstjärnor fortsätter tävla. Det blir Solvalla mot resten av världen även i 2019 års Prix d’Amérique.
- Timo Nurmos har fullt fokus på Paris med Readly Express och nu har Daniel Redén också bestämt sig. Att återigen ha två heta segerkandidater till Prix d’ Amerique är ju rätt hedrande.
Anders Malmrot menar att han haft på känn att Propulsion skulle få fortsätta.
- Efter årets elitlopp har hästen ju bara fortsatt att utvecklas.  Så det hade varit förvånande om man hade valt att sluta tävla med honom. När man är i sporten vill man ju se de här topphästarna tävla. Även om man får ha förståelse för ägarna i vissa lägen med tanke på hur stora pengar det är i aveln, så är det här beskedet jätteroligt.

Bold Eagle laddas för ännu en tävlingsvinter. Den franske kejsaren är med i det första b-loppet Prix de Bretagne på söndag i Paris.  Halmstads Johan Untersteiner är den ende svenske tränaren som anmält till söndagens lopp där han vill ha med Day or Night In.
Solvallas sportchef igen: 
- Sedan vet man ju inte, det kan bli ännu fler hästar från Solvalla i januari. Men Readly Express och Propulsion vet man ju kommer att vara med i alla fall och det blir jättespännande. Jag har redan bokat resan. Det är ju den helgen de första riktiga kontakterna med Frankrike tas inför Elitloppet, säger Malmrot.

Timo Nurmos lyckades inte få Readly Express i form inför Elitloppet i år. Solvalla med Anders Malmrot i spetsen hoppas på bättre ”stäm” till deras lopp nästa år.
Daniel Redén är en som öppnar upp för ännu en start på hemmabanan.
- Nu tar vi sikte på Prix d’Amerique och eventuellt även ett nytt försök i Elitloppet, säger Solvallatränaren i ett uttalande på den egna hemsidan stallzet.se.
Ett beslut har fattats. Propulsion kommer troligen inte att avla nästa år.
- Propulsion är fortfarande så bra på tävlingsbanan att vi i samråd bestämt oss för en fortsatt tävlingskarriär. Hästen får själv bestämma och visa när han inte längre vill tävla och vi kommer inte att använda honom i aveln nästa år, åtminstone inte som det ser ut i nuläget, säger Daniel Redén till stallzet.se.

Skapad: 2018-11-13