Usain Cup blir Robertsson vapen

Dick Robertsson åker till Norge med en femårig italienare.
Usain Cup (se bild) blir Halmstadtränarens vapen i lördagens internationella V75:a i Oslo.
- Hästen har haft småproblem under karriären men peppar-peppar så verkar det väldigt bra nu med hästen som i grunden är rätt kapabel.

Bjerke travbana i Oslo är värd för lördagens V75-omgång. Att italienfödde Usain Cup (V75-2) fick ett innerspår just på Bjerke är fördelaktigt menar Dick Robertsson.
Startbilen lämnar mitt på den bortre långsidan i loppet över 2600 meter och anloppet fram till kurvan är därför längre än på många andra banor.
- Jag har svårt att bedöma de andra hästarna. Usain Cup är i alla fall skaplig ut och det är tacksamt med innerspår på Bjerke. Han borde få en någorlunda löpning och håller han sig bara lugn är han nog med där framme, säger Dick Robertsson med stall inne på Halmstadtravet.
Usain Cup är en femårig valack med sex segrar på 31 starter. Hästen såldes på auktion som ettåring i Italien och inledde karriären med två segrar på de sex första starterna i mindre lopp i Sverige för Roger Walmann.
Hästen leasades under hösten som fyraåring till danska amatören Elsebeth Stausholm. Sedan i augusti är det Dick Robertsson som tränar hästen som leasas av Stausholm och Hanna Lähdekorpi, där den senare kört hästen till två segrar på slutet.
I Norge på lördag är det Peter H Sjöberg som svingar sig upp bakom Usain Cup.
- Ägarinnan hade inte någonstans att ha hästen i Danmark och flyttade honom till mig. Han trivs bra här och har utvecklats väldigt bra och är rätt så fräsch för dagen. Just det kroppsliga med bland annat halsproblem har annars varit ett litet bekymmer för honom tidigare.

Dick Robertsson drar till med ett ”peppar-peppar” för fräschören och hoppas på fortsatta framgångar för Usain Cup. Sedan i början av augusti har italienaren gjort tre starter i den nya regin, vilka slutat med två segrar och en andraplats.
Lördagens motstånd i V75:ans andra avdelning är det tuffaste hittills med Frode Hamres jänkare Velvatter, Reijo Liljendahls Tokarev och Peter Untersteiners Stand By Ken i favoritpositioner.
- Hästen har varit lite stressad och så men har blivit mycket bättre, även om han inte är helt lugn ännu. Han är i alla fall skaplig ut och är i bra form och har gjort kanonlopp de två sista…eller egentligen de fem senaste loppen. Ja, han har hittat stilen.
- Den långa distansen är inga problem och han går som på slutet med barfota fram och vanlig vagn. Det kan bli en framskjuten placering om han sköter sig, säger Dick Robertsson som drar till med en tipsetta på Usain Cup i tipset Fem Tippar V75.

Skapad: 2018-11-13