Admir selar ut formstarke Great King Wine

Tidernas kanske öppnaste V75-omgång.
Historiens största sjurättspott.
Mycket talar för jätteutdelning när miljonerna på lördag ska fördelas på Eskilstunatravet.
Kanske har Admir Zukanovic en av bitarna som löser jackpotpusslet?
- Jag har absolut en häst som höjer sig över mängden men att försöka hitta lösningen på det där lärlingsloppet är som att kasta tärning, säger Åbytränaren med ett skratt.

Utdelningsrekordet på V75 är 67,3 miljoner kronor. På lördag kan det nästan dubblas. Blir man ensam om sju rätt uppgår belöningen till över 120 miljoner kronor.
- Skulle jag vinna så mycket pengar skulle jag nog ta en djävulsk lång semester, säger Admir Zukanovic.
På lördag åker han från gården utanför Kungsbacka till Eskilstuna, en resa på över 40 mil, för att starta en häst i V75. I ett av omgångens tre vidöppna 15-hästarslopp har han formstarke Great King Wine (V75-2, se bild) till start. När femåringen gästade Eskilstuna i augusti rundade han till seger från fjärde par utvändigt.
- Då gick det 1.10 eller något sådant första varvet och han satt och gottade sig där bak. När han sedan styrde på var det ”one horse-show”, minns Admir Zukanovic.

Den här gången lär Great King Wine inledningsvis hamna ännu längre ner i fältet. Han startar nämligen från 40 meters tillägg med 15 på nummerbrickan. Senast hade hästen också dubbla tillägg och höll då starkt som fyra efter en stor del av loppet som första häst i andraspår och slutkurvan ute i tredjespår.
- Han är en häst med hög lägstanivå och jag tycker att han sakta men säkert utvecklas för varje start. Han har varit fin i träningen efter senast och det är därför vi har anmält till det här loppet som jag tror kan passa honom.
Hur ser du på loppet?
- Det är många hästar i vägen... Men kusken får agera utifrån hur det utvecklar sig. Hästen är van att runda många hästar och så länge det inte blir allt för mycket trafik på vägen ska han vara med där framme någonstans.
Gör du några ändringar utöver kusken?
- Vi kör som tidigare med vanligt vagn, barfota fram och öppet huvudlag.
Mats E Djuse kör hästen för första gången. Är ny kusk något orosmoln?
- Det tycker jag inte. När nya kuskar har hoppat upp tidigare har det gått galant och Mats är duktig.
Vad säger du till jackpotsuktande vänner och bekanta när de frågar om chansen?
- Att det är ett lärlingslopp, så strecka på, säger Zukanovic och skrattar.
- Det är svårt att runda från dubbla tillägg men jag har absolut en bra häst som höjer sig över mängden i fältet.

Skapad: 2018-11-08