Global Trustworthy tillbaka som en vinnare

Halsoperation och ett års tävlingsfrånvaro stoppade inte fjolårets derbytrea Global Trustworthy från att vinna comebacken på Solvalla på tisdagskvällen.
- Han var i jättefin ordning direkt, sa Jorma Kontio.

Solvallatränaren Timo Nurmos brukar ha sina hästar i full tävlingskondition efter längre pauser. Global Trustworthy hade inte startat på ganska precis ett år inför tisdagens V65-tävlingar på hemmabanan men visade ingen nämnvärd ringrost utan segrade direkt i comebacken.
Anders Eriksson höll ett friskt tempo i ledningen med överraskningen Cast Bolt i en satsning som så när resulterade. Storfavoriten Canari Match hade inte någon av sina bättre dagar och kunde inte ta sig förbi.
Global Trustworthy kunde i stället spurta till seger och såg fin ut på segertiden 1.11,8 över 1640 meter volt.

Jorma Kontio var defensiv och kunde sitta still i tredjeparet utvändigt ända till mitten av den sista kurvan. Global Trustworthy åt upp meter för meter upploppet ner och besegrade trötta konkurrenter.
- Vi hade bestämt att köra ett lite snällare lopp i första starten och jag vänta med speeden till 300 kvar. Han spurtade jättebra och var i jättefin ordning direkt, sa Jorma Kontio.
Det här var Global Trustworthys sjunde seger på blott 16 starter i karriären.
Duon Nurmos-Kontio tog en trippelseger på V65. Indiana Boko och Ile Saint Louis var de övriga vinnarna.

Oskar J Andersson leder den nationella lärlingsligan i överlägsen stil. På tisdagen blev det seger med systern Ruth J Andersson-tränade Je t'Aime Explosiv i Svempas lärlings- och ungdomslopp på Solvalla.
Den femårige valacken är inte den raskaste från start. Efter att tidigt ha styrts upp utvändigt ledaren reglerade man fältet efter behag.
- I dag fick han verkligen leverera men jag kände mig faktiskt komfortabel hela vägen, sa Oskar J Andersson, som även tog hem ett lopp för fyraåriga ston med stallchefen Jörgen Westholms White Lightning.
I vår kvitterar Andersson ut proffslicensen och bildare team med sambon Paula Pettersson.

Skapad: 2018-11-06