Calle åter på banan

Efter nästan fyra års uppehåll gör han comeback.
På torsdag kör Carl-Erik Lindblom fyra lopp på sin hemmabana Örebro.
Han har hittills tagit 3428 segrar i karriären.

Det var den 4 januari 2015 som Calle Lindblom valde att avbryta sin tränare- och kuskkarriär på grund av stora ryggproblem. Han gjorde en minicomeback i Ahlsell Legends på Solvalla i mitten av augusti i år då han blev tvåa. 62-årige Lindblom har numera amatörlicens och på torsdag kör han tre hästar på Örebro som då arrangerar breddloppsdag. Samtliga tre hästar tränas av Hans Karlsson.
– Både Carl-Erik och hans son Philip är i vårt stall nästan dagligen. Nu har Philip avbrutet sin elitsatsning inom golfen och vill istället gå in för travet. Han går på Travskolan och siktar på att ta ut egen licens efter nyår, säger Hans Karlsson till Travronden och fortsätter:
– Just det här med att Philip är så inne på att satsa på travsporten har nog inneburit mycket tändvätska även för Carl-Erik och är den stora anledningen till att han nu väljer att börja köra lite lopp igen. Både Carl-Erik och Philip är väldigt engagerade.
– Men det blir nog lite lagom, han får ju bara köra i amatörlopp eller familjens hästar. Detta gäller även under breddloppsdagar. Jag frågade dock Carl-Erik om han är lika bra nu som kusk som han var för snart fyra år sedan och han svarade ett säkert ja på den frågan. Han menade på att det är lite som när man lärt sig att cykla, fortsätter Hans Karlsson till Travronden.

Skapad: 2018-10-22