Haugstad tycker att Indy D. har en bra vinstchans

I onsdags blev Kenneth Haugstads häst Mellby Highball attackerad av en lös hund på Solvallas stallbacke.
Nu har han hämtat sig efter tumultet och i söndagens Grand Slam 75 kör han en av omgångens största favoriter.
- Jag tycker att Indy D. har en bra vinstchans. Det är min bästa i hela omgången, säger Haugstad.

Solvalla-kusken var med om en otäck incident under onsdagens tävlingar på hemmabanan. Efter att han värmt den tvåårige hingsten Mellby Highball och körde ut på stallbacken kom en rasande hund springande rakt emot ekipaget.
- Jag hade varit ute bakom bilen i en provstart och kom skrittande på stallbacken när jag såg hunden komma i tvåhundra knyck rakt emot oss. Jag tänkte först att han springer väl förbi men han hoppade rakt upp mot hästens huvud och bet sig fast i bogen. Hästen var först lugn men började sedan att slå och träffade hunden med en spark och då tänkte jag att nu ger han sig väl, men det gjorde han inte och fortsatte att attackera igen och bita hästen i magen, säger Kenneth Haugstad.
- Då blev hästen helt vild och fick panik. Han knäckte käken och jag hamnade mellan hästen och sulkyn och fick kasta mig av. Hunden bara fortsatte och sprang efter hästen som satte iväg mot stallet. Sedan kom hundens ägare och hämtade honom och bara sprang iväg.
- Veterinären kollade igenom hästen och det var inte så farligt, lite småsår bara. Därför tyckte veterinären att det skulle vara en positiv upplevelse för hästen om vi kunde köra ut och starta honom direkt samma dag. Jag var väldigt observant hur han kändes i provstarten men han var väldigt lugn och fin och han spetsade och vann loppet lätt. En helt otrolig historia och det kunde ha gått betydligt värre. Det var en jäkla tur att hästen inte slog bakut när hunden attackerade för då hade det gått åt helvete.

Hästens tränare Svante Båth polisanmälde det hela och saken ska nu utredas, då det även blir ett försäkringsärende eftersom vagnen gick sönder.
Men nu över till Grand Slam 75 och det är Eskilstuna som är värd för söndagens miljonspel. Kenneth Haugstad har ett par fina chanser på förhand och kör tre hästar åt sin arbetsgivare Roger Walmann. Så här kommenterar han dem i tur och ordning.
- Talassio (GS-1) fick en skada efter senaste starten i Örebro i våras och en spricka i ett ben. Han har varit konvalescent men nu tränat på ett tag och känns fin. Läget är helt perfekt med innerspår bakom bilen eftersom han är riktigt snabb ut. Jag kan välja taktik därifrån och antingen köra i spets eller släppa. Jag tror att det blir ett snällt upplägg och att hästen behöver ett par lopp i kroppen innan är i toppform. Det blir skor runt om och Can’t See Back- eller ett öppet huvudlag.
- Indy D. (GS-2) är en fyraåring som har kommit mer och mer efter att han haft problem som två- och treåring. Han har utvecklats fint under sommaren och varit duktig i de senaste starterna under hösten. Senast avslutade han väldigt bra till segern efter att Örjan måttat in den precis. Han är framförallt mer stark än speedig så den långa distansen är fördel. Han står bra inne i loppet och öppnar hyggligt men är ingen raket. Det är vår klart bästa chans i omgången. Inga ändringar.

- Palermo Broline (GS-6) blev det för tufft lopp för senast då han fick öppna 1.11 till ledningen från 20 meters tillägg. Jag är lite fundersam på om han ska gå i ledningen för han har gjort det en gång tidigare hos oss och då stumnade han. Men i Eskilstuna när han vann näst senast var han riktigt fin och det var första gången med jänkarvagn i vår regi. Senast när det var voltstart gick han med vanlig vagn och nu blir det återigen bike. Jag får se lite hur vi gör med taktiken, men jag tror att det är bättre att släppa med honom. Han går barfota runt om igen och är en av de som räknas, säger Kenneth Haugstad.

Skapad: 2018-10-19