Inti Boko var tillbaka

Inti Boko var tillbaka efter segern i Svenskt Travkriterium.
I ett Breeders Crown-lopp på Axevalla vann han lekande lätt.
- Han var jättefin, berömde segerkusken Jorma Kontio.

För drygt två veckor sedan vann Inti Boko landets största lopp för treåriga travare, Svenskt Travkriterium. Under tisdagskvällen var Timo Nurmos stjärna tillbaka på banan och vann hur enkelt som helst ett Breeders Crown-lopp. Han öppnade snabbt bakom bilen och tog tidigt hand om ledningen. Inti Boko inledde med 1.13 första 500 metrarna och fick sedan köra väldigt långsamt och varvade på 1.18,8. I en snabb avslutning var det bara en häst på banan och Inti Boko vann utan att förta sig. Det såg mer ut som ett träningspass för den fyrfaldige miljonären som tog sin sjätte seger i sjunde starten.
- Hästen öppnade bra och fick köra i lugnt tempo. Han kändes fin och har varit bra varje gång. Han är snabb och klarade av kriteriedistansen på ett bra sätt, sa Jorma Kontio.

 

Det körde ytterligare tre Breeders Crown-lopp under den här V65-kvällen på Axevalla. Det blev en riktig smällkaramell direkt när Ti Punch Broline skrällde i Breeders Crown för treåriga ston. Claes Sjöström serverade den Roger Walmann-tränade hästen en perfekt resa i andra par utvändigt samtidigt som favoriten Global Vintage fick göra grovjobbet utvändigt om ledaren. När ledande Zeta Kronos packade ihop helt in på upploppet tog en tapper Global Vintage över men kunde inte försvara sig mot Ti Punch Broline. Segertiden blev 1.12,3/2140a vilket var nytt banrekord för treåriga ston. Global Vintaget föll med flaggan i topp och var grym som tvåa efter tredjespår och dödens.

I Breeders Crown för fyraåriga ston blev det seger för Global Upper Style och Peter Untersteiner. Hon kunde överta ledningen ut på den första långsidan och segern blev säker.
Breeders Crown för fyraåriga hingstar och valacker avslutade V65-omgången och det blev seger för hårt betrodda Vainqueur R.P. Han kördes tidigt till ledningen av Ulf Ohlsson och den Frode Hamre-tränade hästen vann säkert före en duktig Spicklebac Face, som utmanade till slut. Trea blev en mycket bra spurtande Indy Lane.
V65-omgången inleddes med en riktig bedövare när 1-procentaren Drip Drop slog av storfavoriten Goldstile efter en invändig resa och perfekt lucka till slut. I sulkyn satt Niclas Stenqvist och tränar gör Rigmor Jakobsson.
Spartan Kronos gjorde tredje starten för året efter ett långt skadeuppehåll och nu kom första segern. Han spurtade vasst för sin tränare Conrad Lugauer och hann upp ledande Justice Ås precis före mållinjen

Skapad: 2018-10-16