Erik lämnar styrelsen med omedelbar verkan

Sedan 2016 har Erik Adielsson arbetat som ledamot i Svensk Travsports styrelse.
Nu väljer han att avsluta sitt uppdrag i förtid och lämnar styrelsen med omedelbar verkan.

– Det har inte varit ett lätt beslut att fatta, men det har vuxit fram som det bästa alternativet just nu. Arbetet inför den omreglerade spelmarknaden har inneburit ett intensifierat styrelsearbete med otroligt mycket material att bearbeta. Kort sagt så har det helt enkelt inte funnits tid att kombinera mitt jobb och tävlande med att samtidigt vara påläst och närvara vid alla sammanträden med styrelsen. När jag gör något vill jag göra det ordentligt och då känns det bättre att kliva av redan nu, säger Erik Adielsson.

Erik Adielsson valdes in Svensk Travsports styrelse i april 2016 av en stor majoritet i fullmäktige. Kort därefter valdes han också in på ett ettårsmandat i ATG:s styrelse som gick ut i slutet av 2017. Beslutet att inte ställa upp för omval då grundade sig även det i tidsbrist.
– Jag vill vara tydlig med att styrelseuppdraget har varit oerhört givande och lärorikt. Jag har fått en fantastisk insyn och förståelse för mycket inom sporten och hur komplex vår värld är. Efter karriären kanske jag gör comeback i de här sammanhangen men för tillfället tänker jag fokusera på mitt arbete och min familj, säger Erik Adielsson.

Det uppstår nu en vakans i Svensk Travsports styrelse men platsen kommer inte att ersättas förrän nästa år fullmäktige då kompletteringsval hålls.
– Från styrelsen sida vill vi tacka Erik för det arbete han gjort. Han har fungerat som en mycket bra länk till sportens aktiva där han tagit in deras aspekter i styrelserummet. Samtidigt har han också kunnat förklara många beslut och vägval för alla som han möter ute på stallbacken. Eriks kompetens och engagemang har varit mycket värdefull för styrelsen och det blir nu valberedningens uppgift att hitta nya kandidater som kan fylla den vakanta platsen, säger Marjaana Alaviukhola, ordförande i Svensk Travsport.

Skapad: 2018-10-16