Hon är trimmad för SM-guld

På lördagen ska fyraåringsdrottningen Cash Crowe visa om hon är landets bästa sto.
- Från det här läget kan jag bära favoritskapet, det har jag inget emot, säger tränaren Petri Puro inför SM-dagen på Åby.

Segrar i Drottning Silvias Pokal och Derbystoet, obesegrad i felfritt lopp och favoritspelad i varje start.
Cash Crowe var den stora dominanten bland landets fyraåriga ston i fjol.
Men första säsongen som äldre har gått allt annat än spikrakt.
Årsdebuten dröjde till augusti och inför lördagens SM-dag på Åbytravet har hästen bara hunnit få ytterligare ett lopp i kroppen, då hon dessutom åkte på sin första förlust utan galopp.
- Hon skulle ha debuterat i maj någon gång, men sedan kom det in lite otur. Hon fick borrelia och när hon blev av med det så fick hon ett sår i hagen som gjorde att hon var halt en månad. Allt har bara blivit fel, därför kom vi igång så sent med henne, förklarar Petri Puro som åkte till Charlottenlund i Danmark för comebacken, vilken Cash Crowe löste med lätthet.
- Då var hon bra, speciellt med tanke på att jag var väldigt osäker på var hon stod formmässigt inför det. Det var mot enklare motstånd och hon vann lätt.

Lika muntert var det emellertid inte efter tredjeplatsen i senaste starten.
- Då var jag inte nöjd. För första gången i sitt liv var hästen trött. Men det var lite saker som spelade in. Hon går på gräshagar och då hade gräset växt väldigt mycket. Hon hade ätit sig lite för mätt. Hon var lite för fet helt enkelt. Sedan hittade vi lite halsinfektion också samtidigt, det räcker för mig att veta varför hon inte var på topp den dagen.
Tycker du att hon är motiverad favorit i det här loppet, eller kan hon behöva något mer lopp?
- Hon är lite svårtränad, det är svårt att säga var man har henne när man tränar. Men nu är det lite kortare mellan loppen, det är en bra grej. Jag har ändrat lite i rutinerna för att få henne lite tightare i kroppen nu. Jag tror att hon kommer att göra ett riktigt bra lopp. Från det här läget kan jag bära favoritskapet, det har jag inget emot, säger Petri Puro som även plockar ut 4 Frances Yoda i Amatör-SM (V75-2).
- Hon är i toppform. Hon är snabb ut och får ett bra lopp här. Hon har varit bättre bakifrån tycker jag. Över 1 600 meter kan man sitta i ledningen, men hon har varit lite vek förut. Men jag känner att hon har blivit bättre i psyket under sommaren. Hon kämpar bättre än hon gjorde förut.
Tror du Jörgen (Åsén) vill köra i ledning eller bakifrån?
- Vi får se vilket humör hästen är på när vi värmer upp, hur laddad hon är. Men jag tror att vi kör bakifrån.
Några ändringar i utrustning eller balans på någon av hästarna?
- Nej, det är ungefär som de har gått. Det är bara att hoppas att man hittat toppformen på båda hästarna, säger Petri Puro.

Skapad: 2018-10-12