Trond tror Mellby Frodo har toppchans

Han har toppform på stallet och har tidigare tränat fram flera stjärnhästar.
På söndag reser Trond Anderssen från Norge till Årjäng för att vinna i Grand Slam 75.
- Mellby Frodo har toppchans, säger han om segerstaplaren.

Grand Slam 75 är tillbaka igen på söndag och det är Årjäng som står för värdskapet. Värmlandsbanan gästas av en av Norges bästa travtränare, Trond Anderssen, som har varit i toppen av alla ligor i många år. Mest känd i Sverige är han som tränare till storloppsvinnaren och elitloppshästen Yarrah Boko som sprang in drygt elva miljoner kronor. Trond Anderssen tränar sina hästar på gården vid fjället i Hönefoss och stallet visade fin form under onsdagens tävlingar på Bjerke där det blev en dubbelseger.

Nu kan Trond ha en ny topphäst i vardande i fyraårige Mellby Frodo. Han har vunnit sex lopp på tio starter och ståtar med tre raka segrar när han går ut som favorit i den fjärde avdelningen på Grand Slam 75. Hästen har spår fem bakom startbilen och körs som vanligt av Kristian Malmin.
- Mellby Frodo (GS-4) är en jättefin häst som har visat att han är väldigt bra. Han har haft bekymmer med halsen tidigare och har blivit opererad tre gånger. Därför började han tävla först i år och lyckligtvis ser det bra ut med halsen. Veterinären har gjort ett bra jobb, säger Trond Anderssen.
- Det är en fin travare som är snabb iväg och travsäker. Han vann lätt senast på en 1.13-tid från ett dåligt läge och var inte tom i mål. Hästen har övertygat vid segrarna och står fint till i det här löpet. Han har en toppchans att vinna och det här är en häst som jag tror absolut kommer att klättra en bra bit upp i klasserna.
- Om banan är fin så går han barfota runt om igen precis som senast. Han går även med jänkarvagn som han har gjort tidigare.

Du har ytterligare två hästar till start inom Grand Slam 75. Chanserna där?
- Uendy Z.S. (GS-1)
är lite upp och ner i prestationerna. Hon var bra när hon spurtade till seger näst senast men lite sämre gången efter. Hon ska ligga på rulle för då har hon en bra speed till slut. Nu har hon spår lite långt ut på vingen och det gäller att hon hittar ner i en hygglig position. Jag tycker att hon ska med på systemet om man tar fyra, fem hästar. Inga ändringar.
- Lightningexclusive (GS-2) är en häst med brukar kapacitet men som har galopperat en del. Hon har klar fördel av körspö och har startat två gånger i Årjäng tidigare och vunnit båda. Hästen blir osäker utan körspö så vi får hoppas att hon sköter sig lika bra igen nu när hon är på svensk mark. Läget är dåligt och jag känner inte till motståndet så bra. Men hästen är fint i ordning och vi gör inga ändringar, säger Trond Anderssen.

Skapad: 2018-10-04