Ågren betalade 400 000 dollar

Lennart Ågren (SRF Stable) köpte auktionens näst dyraste häst under onsdagen i Lexington.
Han betalade 400 000 dollar för det ettåriga stoet Bellareina Dolce (e. Muscle Hill – Bella Dolce).
- Jag fick bra feeling för hästen och försökte göra ett bra jobb. Jag är väldigt petig, säger Lina Alm som ropade in dyrgripen åt STF Stable.

Totalt såldes det ettåringar för 13,6 miljoner dollar under auktionens andra dag i Lexington. Snittpriserna ökade med 8,9 procent gentemot i fjol och det var Muscle Hill som toppade andra dagen som avelshingst.
Det blev sammanlagt 22 svenskköp och dyrast handlade Lennart Ågren när Lina Alm ropade in det toppstammade stoet Bellareina Dolce för Ågrens räkning. Hon kostade 400 000 dollar, motsvarande 3,6 miljoner kronor.
- Lennart Ågren gillar att ha många ögon på hästarna och jag har studerat Bellareina Dolce och hennes stamtavla tillsammans med Thomas Moberg. Det är han som är stamexperten men vi bestämmer tillsammans, säger Lina Alm till DRF Harness.
Lina Alm har tidigare hjälpt Lennart Ågren och SRF Stable med att hitta stjärnhästen Perfect Spirit som vunnit Hambletonian, Kungapokalen och Sprintermästaren. Nu återstår det att se om storhästägaren har en ny stjärna i vardande.

Den näst dyraste hästen på auktionen ur svenskt perspektiv var hingsten Southwind Crusher (e. Muscle Hill- Counter Pointe) som Anders Ström köpte tillsammans med Herb Liverman för 215 000 dollar.
Åke Svanstedt ropade in fyra ettåringar, varav två efter hans egen världsrekordhållare Sebastian K. Han betalade bland annat 65 000 dollar för hingsten Harley K., vars ostartade moder är helsyster med Centurion ATM, som vann Peter Haughton Memorial för Svanstedt.
Den dyraste hästen på Lexington-auktionen under kvällen blev den ettårige hingsten Chestnut Hill (e.Muscle Hill – Poof She’s Gone) som ropades in av Nifty Norman.

Skapad: 2018-10-04