Rödluvan i Oaks

I Svenskt Travoaks för de treåriga stona dök hemmatränaren Daniel Redén upp med en ny representant från sitt succéstall.
Conrads Rödluva har alltid skrutits upp av sin tränare som ibland fått för sig och skojat om att stoet är stallets bästa häst. Nu vann fuxan Oaks mycket enkelt och fick 2,8 miljoner kronor för segern. Segertiden var den andra snabbaste i loppets historia, 1.11,9 över 2140 meter med autostart.
- Jag köpte henne på auktion och har tagit henne hela vägen. Jag som mest varit känd för äldre hästar har börjat ta mig neråt åldrarna – jag börjar väl lära mig nu! sade en lättad Daniel Redén.

 

Örjan Kihlström körde fram utvändigt ledaren i ett tidigt skede och hade tur att bli avlöst då Johnny Takter klev fram i dödspositionen med loppets storfavorit A Sweet Dance.
Conrads Rödluva fick andrapar utvändigt. 700 meter från mål lät Örjan Kihlström hästen kliva ut för att inte riskera att fastna och när storfavoriten A Sweet Dance tidigt var trött (oplacerad) fanns det bara en häst på banan.
Kihlström har kört stoet i samtliga sju starter i karriären och visste vad han hade i tömmarna.
- Det kändes faktiskt första gången jag körde henne att det var något alldeles extra. Hon vill verkligen springa och man behöver inte göra så mycket annat än att styra, sa segerkusken.
Ari-Pekka Pakkanen-tränade Staro Miami mycket tapper tvåa efter att ha fått göra jobbet i ledningen för Mika Forss. Trea Adorable Lady som svarade för en fin avslutning från kön för Pasi Aikio.

 

Skapad: 2018-09-30