Weekend Fun var starkast i Norge

Östersundshästen Weekend Fun rundade av säsongen på lördagen med att vinna ett större lopp i norska Leangen.
Drygt 100 000 kronor var segern värd i fyraåringsloppet Josef Kleins Äreslopp.
- Nu fattas det inte mycket till miljonen intjänat för den här fantastiska hästen, säger tränaren Daniel Wikberg.

Från Östersund till Leangen i Norge är det 28 mil. Daniel Wikberg företog resan på lördagen för att vara med i Josef Kleins Äreslopp med stallstjärnan Weekend Fun.
För några år sedan var Wikberg tvåa i loppet med Stay The Night. Det blev full pott nu i stället.
Kusken Rikard N Skoglund som normalt brukar anlitas bakom Weekend Fun var upptagen i helgen med bland annat Svenskt Travkriterium på Solvalla.
Daniel Wikberg satte upp Lars Anvar Kolle på Leangen och hade bara plus att komma med efter loppet.
- Han körde som en gud. Weekend Fun hade spår långt ut bakom bilen och kunde inte vara med och köra om någon ledning. Kolle tog det lugnt och körde fram utvändigt ledaren 800 meter från mål vilket var ett genidrag, säger en mycket glad Daniel Wikberg.

Stor favorit i loppet var årets derbyvinnare i Norge Gretzky B.R. Favoriten höll bra men var märkt av en våldsam inledning i trakterna av 1.08,0 och slutade trea i loppet.
Lars Anvar Kolle reglerade fältet enkelt med Weekend Fun som noterade kilometertiden
1.13,6 över 2140 meter, autostart.
Daniel Wikberg köptes in på Kriterieauktionen på Solvalla för 30 000 kronor. Stall Släggan, Rolf Eriksson och Gunilla Olsén från Östersund, äger hästen som nu i slutet av fyraåringssäsongen sprungit in 950 000 kronor.
- Nu gör vi bokslut för i år. Han har tjänat de här pengarna utan att vara anmäld till de större unghästloppen och gjort det mycket bra, säger Wikberg.

Skapad: 2018-09-30