Love Matters glänste på Färjestad

Love Matters är på väg att slå ut i full blom.
När det årliga Unionstravet kördes på Färjestad på lördagen hade han lekstuga i gulddivisionen.
- Han kan nog räcka mot riktigt bra hästar, sa segerkusken Örjan Kihlström.

Love Matters har inte blivit det utropstecken många trodde att han skulle bli när han kom till Sverige efter en framgångsrik treåringssäsong i Nordamerika.
Men kanske är femåringen nu på väg att ta ytterligare steg i utvecklingen.
Intrycket han lämnade på lördagen gav i alla fall sken av det.
Den Daniel Redén-tränade hingsten tog enkelt hand om ledningen och därifrån förvandlade han loppets övriga hästar till statister när han med gott om krafter i behåll dansade undan till överlägsen seger.
- Jag behövde inte ladda så farligt från start utan tog det lite lugnt och såg att det inte behövdes. Men nu kan han nog öppna riktigt fort på en bra dag. Tidigare var han lite känslig i svängarna men nu är han mycket finare. Han kan nog räcka mot riktigt bra hästar när han får rätt lopp, sa Örjan Kihlström.

I Unionskampen bjöd två norska kallblod på en härlig duell. Myhreng Jerker och Kleppe Slauren stred sida vid sida genom slutkurvan och över upploppet och det krävdes målfoto för att skilja hästarna åt. På det hade Myhreng Jerker nosen först och det var en mycket glad tränare och kusk som klev in i vinnarcirkeln.
- Han gör ett jättelopp! Det här är det största kallblodslopp som jag har vunnit och den här hästen är speciell för mig, så det här är väldigt stort, sa Olav Mikkelborg.
Den fantastiska sporten till trots lämnade loppet en något fadd eftersmak. Norske nationalidolen Tekno Odin kastade tidigt in handduken i ledningen och sannolikt har den skadedrabbade hingsten, som satt flera världsrekord, gjort sin sista start.
- Så kan det kanske vara men det är svårt att säga såhär direkt efter loppet, sa Tekno Odin tränare Jan-Olov Persson.

Handsome Brad spelades till stor favorit i silverdivisionen och det visade sig vara rätt agerat av spelarkollektivet. Hingsten tog planenligt hand om ledningen och därifrån pinnade han sedan ifrån konkurrenterna till överlägsen seger utan att kusken Carl Johan Jepson behövde dra i snöret till vare sig ryckhuva eller det norska huvudlaget.
- Det var perfekt att han fick springa i mål med lite krafter kvar inför nästa lördag. Han ser strålande ut och är fortfarande under utveckling. Han är grym! sa tränaren Ulf Stenströmer.
I och med segern passerade Handsome Brad en miljon kronor insprunget under 2018 och nästa helg kan det rassla in nya slantar då hästen ska ut i silverdivisionsfinal på Solvalla.
Carl Johan Jepson tog också hem Unionsstayern via ledning från start till mål med Susanne Richters fyraåring Visitor.
- Det här var skitbra rent ut sagt. Det är en hårding det här! sa Rommetränaren.

Björn Goop vann klass II sedan han hittat loss från ledarryggen med Grandfather Bill och hemmatränaren drog det längsta strået även i klass I när skrällen Waikiki Silvio levererade en vass spurt. I bronsdivisionen vann Timo Nurmos-tränade Global Trust mycket enkelt från ledningen med Jorma Kontio i vagnen.

Skapad: 2018-09-22