La Diva Rossi kan skrälla igen!

Senast skrällde hon till 27 gånger pengarna.
Nu rapporteras hon träna ännu bättre.
Pass upp för stoet som kan fälla lördagens största V75-favorit!

Av förklarliga skäl var huvudloppets överlägsne vinnare Who’s Who hästen det snackades mest om efter derbysöndagen på Jägersro för tre veckor sedan. Men frågan är om inte La Diva Rossis (V85-5) prestation i K.G.Bertmarks Minne var än mer häpnadsväckande. Med sin tränare Linda Pulkkinen i sulkyn stack det femåriga stoet till ledningen och där bombade hon på i ursinnigt tempo. Sedan hon nått första 500 meterna på 1.07,7 och varvat på 1.10,1 var det upplagt för soppatorsk under slutrundan, men La Diva Rossi bara ångade på och höll undan till skrällseger på snabba 1.11,8 över 2 140 meter med autostart.
- Efter det var jag orolig för att hon skulle vara knackig och att loppet skulle ha tagit hårt på henne, men det har det inte gjort. Tvärtom känns hon nästan ännu finare, mjukare och mer laddad. Hon känns oförskämt bra i träningen, säger Linda Pulkkinen.
Årjängamatören har själv tagit två raka segrar med sitt sto men den här gången får Erik Adielsson chansen i sulkyn.
- Han är absolut en bättre kusk än vad jag är så att han kör tror jag är ett plus. Sedan kanske hästen tycker det är kul att dra runt på mig också eftersom hon känner mig så väl men hon har haft flera olika kuskar förut och det har aldrig varit något problem.

Förra gången sprintade La Diva Rossi till spets från spår fem bakom startbilen. Den här gången startar hon ett snäpp längre ut och även om inte Linda Pulkkinen själv håller i tömmarna är hon inne på samma taktiska upplägg.
- Jag tror att bästa chansen för vår del är om hon kommer till ledningen, så jag hoppas att Erik testar en bit. Hästen kan gå snabbt från start och trivs med att gå snabbt hela vägen. Hon kanske inte är lika speedig som många av konkurrenterna utan mer gynnad av tempo hela vägen, och det tror jag också att det kommer bli, säger Linda Pulkkinen.
Flera tipsnissar spår att V75-omgångens största favorit Global Trust tar ledningen från spår två. Hur det blir med den saken återstår att se. Han lär hur som helst få sina servetter varma...

Skapad: 2018-09-21