Tarabuso Jet vann Mäster Gustafs Pokal

Det blev finskt i topp i Mäster Gustafs Pokal på Bodentravet på torsdagen.
Tränarparet Katja Melko och Janne Soronen hade häst med i Elitloppet i fjol.
Nu ordnade sexårige valacken Tarabuso Jet en skrällseger i loppet som avgjordes med försök och final samma kväll.

Mäster Gustafs Pokal kördes vid 21.30-tiden på torsdagen utanför V64-spelet i Boden. Finalloppet med 100 000 kronor i förstapris föregicks av två försökslopp där vinnarna var finsktränade Kurir Brodde och Eva I.H., från Umåker-amatören Ingemar Hultqvists stall.
Kurir Brodde och Eva I.H. drog på sig mycket spel i finalen men gjorde bort sig med tidiga galopper. I stället såg Eva I.H.:s stallkamrat Comewithaflash ett tag ut att kunna ta hem loppet. Tarabuso Jet såg slagen ett tag på upploppet men sträckte på sig och kontrade till sig segern för Santtu Raitala.
Raitala är en finsk toppkusk som vinner en hel del lopp i Boden.
- Det har gått bra här och sådana här dagar när man får köra Katja och Jannes hästar är det lätt. Vi tyckte att hästen skulle vara bättre i finalen. Det är en vältränad häst så det här upplägget var bra åt honom, sa Santtu Raitala.
Segertiden för Tarabuso Jet skrevs till 1.13,3 över 1660 meter.
Finska amatörerna Katja Melko och Janne Soronen från Lumijoki tränar vinnaren. I fjol hade paret Elian Web med i ett försök till Elitloppet men tog sig inte till final.

Solängettränaren Björn Karlsson har vunnit ett par försökslopp till kallblodsloppet Greivins Minne under åren men inte lyckats i finalerna. På torsdagen kom segern i Boden han siktat in sig på och det var Backegubben som var segervapnet.
100 000 kronor in i Greivins Minne och en seger som bärgades efter tidig ledning med den fyraårige hingsten.
- Det här är ett lopp som ligger mig varmt om hjärtat och jag stod över derbyt för att ladda mot det här. Det är klart att det känns jättebra, sa Björn Karlsson.
Backegubben var stor favorit i loppet, spelad på 40 procent på V64. Segertiden blev 1.27,1 över 1640 meter, auto

Skapad: 2018-09-20