Dreammoko vann Silverörnen

Det blev fransk seger i lördagens huvudnummer på Solänget.
- Jag trodde att jag hade gjort bort mig när jag inte gick före Makethemark, men det blev rätt, sa Peter Ingves sedan han lotsat Dreammoko först över mållinjen i Silverörnen.

Årets upplaga av Silverörnen på Solänget i Örnsköldsvik blev en rafflande uppgörelse. Diamanten tog planenligt hand om ledningen och när på pappret värste konkurrenten Makethemark hamnade långt ner i kön var det upplagt för spetsseger. Men det var fler ekipage som ville blanda sig i leken och när Jan Norberg bakom Muscle Hustle valde att svara positionen utvändigt om ledaren, istället för att få andra par utvändigt bakom Zenit Brick, fick Diamanten obarmhärtig press samtidigt som köhästarna bjöds in i loppet. Diamanten höll starkt där framme men kroknade lite sista biten och fick nöja sig med tredjeplatsen. Istället var det vasst spurtande duon Makethemark och Dreammoko som gjorde upp om segern. Längsta strået drog fransmannen.
- Man blir jätteglad! Det är inte så ofta man är uppe i Norrland och hälsar på sina vänner och så får man köra en så här fin häst också, sa Peter Ingves som för första gången fått förtroendet att köra Richard Westerink-tränade Dreammoko.
- Det är en jättemysig häst. Han är lite egen och gör inte så mycket i varken värmning eller provstart, då är han i sin egen lilla värld, men han vaknar till när det blir lopp, sa Halmstadkusken.

I silverdivisionen stack Stefan Melander-tränade Disco Volante till ledningen i en snabb öppning och sedan körande Ulf Ohlsson fått dämpa tempot en bit stod hästen i en klass för sig. Men det var ytterst nära att segern gick upp i rök i slutkurvan.
- Det var väldigt nära galopp där. Han taktade till och kom helt ur rytmen så det var kris där ett tag. Men jag lyckades få honom felfritt och det var skönt för han var väldigt stark och rejäl och löpte undan fint på upploppet, summerade Ulf Ohlsson.
Sveriges mestvinnande kusk hade en bra lördagseftermiddag och satte också dit Svante Båths Esprit Sisu i klass I samt Timo Nurmos-tränade Roheryn i stoloppet.

V75-omgången bjöd på en riktig smällkaramell och den fyrade Peter G Norman av tillsammans med All Star i klass II. Hästen gjorde en mycket fin insats när han rundade fältet i tredjespår under slutrundan och enkel klev förbi jättefavoriten Emile Zola Sisu till slut.
- Han hade mycket problem som liten men det är en bra häst och de kommer igen, sa Peter G Norman.
I kallblodsloppet blev det seger för Reidun Böhn-tränade Kaksen N.O. som med Tor Wollebaek i sulkyn avslutade mycket starkt i tredjespår och fångade in favoritduon Finseth Yr och Guli Tor före mållinjen. Omgången avslutades av Sign Me Up Too som med sin tränare Emilia Leo i vagnen tog säsongens femte seger i sjätte starten.

Skapad: 2018-09-08