Wester skrällde rejält

Det hände igen.
För andra veckan i rad blev V86-raden omöjlig att finna för spelarna.
Det innebar att det vankas superjackpot om en vecka.
- Nu blir det en lätt hemresa, konstaterade Solvallaamatören Göran Wester (se bild) som inledde kvällen med att sätta dit It Happend Again.

 

Nästan 700 000 V86-system lämnades in under den jackpotkryddade onsdagskvällen.
Dessa var bortspolade redan efter fem avdelningar.
En stor orsak till att ingen hittade rätt kom redan i V86-1 då amatören Göran Wester visade varför han valde att göra resan till Sundsvall istället för söka lopp hemma på Solvalla.
It Happend Again hade 1,7 procent av V86-spelet i ryggen, men dundrade runt sina konkurrenter i spåren sista halvvarvet.
Det var andra årssegern i sulkyn för kusken som ändå var självkritisk.
- Jag släppte en lucka till ettan (Order By Box) som gick ut 1 200 kvar, det var slarvigt. Men hästen var jätteduktig och det har han varit hela våren och sommaren. Han har suttit fast i tuffa lopp på Solvalla och jag tittade på tiderna på de andra hästarna, då hade han lika bra eller lite bättre. Så egentligen är jag inte överraskad. Jättekul, nu blir det en lätt hemresa, sade skrällkusken.
En ännu större smäll briserade i V86-4 på Solvalla och det kom oväntat även för den som skötte tömmarna.
- När jag kollade på loppet innan så tänkte jag att ikväll är vi chanslösa. Jag tyckte inte att hon var den typen som ska kunna vinna V86. Men hästen kändes fin hela kvällen, vi fick bra draghjälp och förvånande nog avgjorde hon ganska enkelt, förklarade Kai P Jussila sedan han lotsat Hilton Boko främst. Hästen som tränas av estniskan Olga Sehlova var spelad på 0,65 procent och det slog knockout på samtliga V86-system utom fyra.

 

Däremellan bjöds två förnämliga sportsliga prestationer då Brothers In Am (Jennifer Tillman körde, sambon Henrik Larsson tränar) rusade runt i ledningen på nya personbästa 1.10,9/1 640 meter.
Minst lika övertygande var Lars Frölanders Digital Engine när han fixade första årssegern utanpå ledaren i händerna på Susanne Osterling.
De sista tappra spelarna föll sedan bort när norske Arve Sjoner serverade sin Pistus ett invändigt drömlopp från dubbla tillägg och sedan kunde finåka upploppet ner.

Resten av V86-spelet gick mer enligt ritningarna.
Favoriterna Marvelous (Jorma Kontio/Timo Nurmos) och My Dream Art (Oskar J Andersson/Jörgen Westholm) var båda överlägsna trots svåra utgångslägen. Den förre rundade allt i spåren på slutvarvet medan den senare kom till tidig ledning.
Kaj Widell fann andra ytter med Peter Untersteiner-tränade Stonewashd Diamant som fastställde utledningen på sju rätt till 70 559 kronor.

Skapad: 2018-09-05