Goop dominerade på V75

Hästarna sprudlar av form och stallchefen gör inte många fel för dagen.
Björn Goop lämnade Jägersro på lördagen med en dubbelseger på V75.
På söndagen kan det bli riktigt mycket guld till formstallet från Kil i klassikerna Svenskt Travderby och Svenskt Travoaks.

En fullmatad V75-omgång stod på programmet på Jägersro på lördagen. Travbana i Malmö är inne i sin derbyweekend som avslutas med derbysöndagen med det största unghästloppet av alla som huvudnummer. 
Björn Goop är med sina 143 hästar i stallet en av landets stormakter i travet. Hittills i år har man kört in 20,5 miljoner kronor med hästarna och formen har bara varit i stigande den senaste tiden.
Efter lördagens stalldubbel på V75 där främst Rajah Silvio gjorde extra bra ifrån sig är det med ett stort självförtroende Björn Goop med anställda tar sin an söndagens uppgifter.
- Det är kul när hästarna går bra naturligtvis, kommenterade Goop lördagens framgångar.
Det var en väldigt bra prestation Rajah Silvio svarade för i V75-2(se bild). Goop hade innerspåret med favoriten i klass II-loppet (47 procent) och fick köra allt vad som gick genom den första kurvan för att freda sig mot Spartak Face som i sin tur slog på en galopp efter 300 meter.
Efter en öppning i underkant 1.10 blev det lite lugnare och Rajah Silvio hade krafter kvar att kliva undan till slut.
- Han blir modigare och modigare och tar åt sig träningen på ett bra sätt. Nu blev det en rejäl öppning men han förivrade sig inte ändå, sa Björn Goop om hästen som nu tog tredje segern i fjärde starten i den nya regin.
Mamasan hade inte vunnit på 25 starter innan lördagen. I det inledande stoloppet var det femåriga stoet först i mål för första gången sedan slutet av 2016 och ställde till med en liten skräll för tränaren och kusken Björn Goop efter en kämpainsats.
En smakstart på helgen för Goop som har Chianti till start i derbyt och duon Maharani de Baroda och Mellby Free i oaks.

 

Adrian Kolgjini lät Dante Boko flyga till ledningen i gulddivisionen och väl där fick duon styra loppet lite som de ville.
Men det skulle bli tajt till slut. Andrahandsfavoriten vann loppet med mindre än en halv längd tillgodo på kusligt snabbe Cyber Lane som avslutade som en furie i tredjespår sista 600 meterna och så när hann fram från tredjeparet utvändigt.
Kolgjini jr var imponerad av Johan Untersteiners favorit.
- Vi var skyldiga att vinna med det loppet - men sedan finns det ju undantagshästar som Cyber Lane som kan trolla också. Untersteiners häst måste ha gått hur fort som helst och hjärtat satt i halsgropen på mig, sa Adrian Kolgjini.
Segertiden för Dante Boko i Birger Bengtssons Minne skrevs till 1.10,6 över 1640 meter, autostart.
Kommande uppgifter för måltvåan Cyber Lane kan handla om finalen av Trotting Masters i Östersund om två veckor och kanske VM-loppet i USA senare i höst.

 

För två veckor sedan tog färske travtränaren Oskar Kylin Blom och Antonio Tabac en övertygande seger i silverdivisionen hemma i Gävle.
På lördagen var det dags för andra raka i V75 för grållen. På den sista bortre långsidan lyftes Antonio Tabac ut från tredjeparet utvändigt och formdjuret från Gävle avgjorde utan problem via tredjespår genom den sista kurvan och avväpnade enkelt ledande favoriten Mack Dragan.
Överlägsen seger på tiden 1.11,7 över 2140 meter, auto.
- Jag vet inte vad jag ska tänka. Det var bra tempo men när man får gå först i tredjespår så brukar det alltid komma någon som har en speed till slut. Jag fick ett otroligt svar av honom över upploppet och han bara leker hem det på något vis, sa Oskar Kylin Blom.

Bronsdivisionen slutade med hemmaseger och en rolig upploppsduell mellan Toddler och Marc Elias och Joakim Lövgren bakom Comanche Moon, där den senare smög med i ledarens rygg och så när på att hinna fram när luckan uppenbarade sig i början av upploppet.
Conrad Lugauers sexårige Toddler närmar sig miljonen intjänat i karriären.
Övriga V75-lopp vanns av Magnus Dahlén-tränade Vincent As (Carl Johan Jepson) medan det blev holländsk seger i klass I-försöket där Rick Ebbinge styrde knappe favoriten Gustafson till täten i utgången av den första kurvan och höll till mål. Jeroen Engwerda tränar.

Skapad: 2018-09-01