Eder Bob vann Scandal Plays Minne

Full pott blev det för Umåkertränaren Anna Näslund.
Först tog Crown Prince W.W. hem treåringsloppet och därefter gick Eder Bob segrande ur striden i Scandal Plays Minne som avslutade V86-tävlingarna på Bodentravet.
- Det här trodde jag faktiskt inte, det är helt otroligt, sade en tagen tränare.

Anna Näslund har minst sagt bra form på stallet och hade inför tävlingarna 38 i segerprocent. En siffra hon bättrade på ytterligare under tisdagskvällen. Det blev en rivig inledning på Scandal Plays Minne där Super Ariel tog hand om ledningen och öppnade första halvvarvet på 1.08,9. Mika Forss placerade Magnifik Brodde utvändigt och i dennes rygg lurade Eder Bob och Ulf Ohlsson. Upploppsstriden kom också att stå mellan dessa två där Eder Bob var starkast till slut. Segertiden skrevs till 1.12,8 över distansen 2140 meter autostart.
- Det var en väldigt fart i loppet och den här var väldigt taggad i rygg. Det gick fort första varvet men ändå låg han kraftigt på bettet. Han var i väldigt fin författning i dag, berömde segerkusken och tränaren var lika full av beundran.
- Jag vet hur stark Magnifik Brodde är. Han ger sig inte i första taget, det är en ruggig häst. Men i dag var vi bäst.
Anna Näslund tog kvällens andra triumf i V86-5 när Crown Prince W.W. enkelt säkrade sin fjärde seger i sjunde starten.
- Han är nära till galopp då och då för att han vill lite väl mycket. Det finns en oerhörd kapacitet i honom och i alla fall här uppe är han en av de bättre treåringarna så det blir en spännande framtid för de som har hästen, konstaterade kusken Rikard N Skoglund.

 

I V86-2 blev det en bejublad hemmaseger när Nils Westerberg avgjorde med egentränade Jetline. Robert Bergh och Falcon W.F. höll en säker längd ned till övriga fältet men väl på upploppet strulade aktionen. Då kunde Jetline avgöra enkelt efter att ha skickats iväg från tredje par ytter i sista sväng och tränaren bjöd på en härlig målgest.
- Man blir alldeles varm inombords och ja, jag gråter en skvätt. Och kul är det. Han kämpar alltid lite extra, sade en segerrusig Nils Westerberg.
Hemmaseger inledde också V86-omgången genom Ola Johanssons Master Blaster som tog sin femte seger i sjätte starten. Planen var att ge fyraåringen ett rygglopp men Ove A Lindqvist satsade på ledningen efter halvvarvet och därifrån blev det en enkel seger. Ove A Lindqvist tog också en dubbel efter att ha skrällt i V86-4 med Wasa Warrior som Aleksi Kytölä tränar.

Håkan Wallberg-tränade Fröken Sting gjorde inte resan från Gävle till Boden förgäves. Mika Forss laddade iväg från fjärde par utvändigt på sista bortre långsidan och via en sylvass avslutning kunde femåringen kliva förbi Global Ultimate kort före mål i V86-3. Skräll blev det även i V86-6 när Jarmo Saarela spårade runt om med Petteri Korteniemis Owen Broline.
I V86-7 tog From The Mine karriärens elfte seger. Den Catarina Norqvist-tränade sexåringen hamnade utvändigt ledaren men blev snabbt avlöst av Dusktodawn Sisu. När kusken gav anfallsorder 700 meter kvar avväpnade sexåringen enkelt konkurrenterna.
- Det är en riktigt trevlig och fin häst och han har ju verkligen tävlingsinstinkt, sade Micael Melander.

Skapad: 2018-08-08