Mily, en imponerande vinnare

Mily tog hem sitt Breeders’ Crown-försök på 1.12,4 under onsdagens V86-tävlingar.
Prestationen imponerade på såväl åskådare som på hennes kusk och tränare.
- Det var ren njutning. Hon bara klippte med öronen och jag ryckte aldrig tussarna, sade en segerrusig och överraskad Peter Untersteiner.

Det bjöds på högklassiga tävlingar på Mantorptravet med bland annat Kjell P Dahlströms Minne och fyra försök till Breeders’ Crown med 110 000 kronor i förstapris.
I de fyraåriga stonas försök blev det en uppgörelse mellan pappa och son Untersteiner. Medan Peter Untersteiner skötte taktpinnen i täten avancerade Johan Untersteiner fram utvändigt med Candy la Marc. Striden kom sedan att stå mellan dessa två där segermarginalen till slut blev en längd till Milys fördel. Klockan stannade på 1.12,4 över distansen 2140 meter autostart.
- Vi trodde inte att hon tillhörde de bättre i stallet när vi började med hennes årgång. Men det är helt fantastiskt vad hon har utvecklats. Redan när hon debuterade överraskade hon med att speeda en 10-tid sista femhundra metrarna, berömde segerkusken som nu siktar högre med sin stochampionatsfyra.
- Det är stoderbyt som gäller nu om tre veckor.
Ett annat sto som imponerade var Adorable Lady i Breeders’ Crown-försöker för treåriga ston. Pasi Aikio körde offensivt fram utvändigt ledaren Activated och när galoppen var ett faktum för denna låg vägen till mål vidöppen för Adorable Lady.
- Det kändes som att vi måste göra det själv om vi skulle vinna. Styrkan är hennes vapen och det visade hon i dag, konstaterade kusk och tränare.

 

I Breeders’ Crown-försöket för fyraåriga hingstar och valacker avgjorde Stefan Melander-tränade Output Pressure enkelt. Örjan Kihlström övertog tidigt ledningen från stallkamraten Digital Performer och någon större dramatik blev det aldrig.
- Han vann på ett fint sätt hästen utan att vara helt bottnad. Det löste sig perfekt när vi kom till ledningen utan att det kostade så mycket och det blev moderat tempo sedan också, summerade kusken.
Svante Båths Coin Perdu, som gjorde comeback efter åtta månader, räckte till en tredjeplats.
I försöket för treåriga hingstar och valacker fortsatte finska segerstaplaren Lewis Ale att övertyga. Örjan Kihlström och Alone pressade utvändigt hela sista varvet men Lewis Ale höll undan och är fortsatt obesegrad. Treåringens fjärde raka seger.
- Jag ville att han skulle få en lite tuffare uppgift och det blev så att han fick sträcka ut fullt i dag. Han har mer eller mindre lekt i de tre första loppen men nu blev det rejäl körning, sade tränaren och kusken Tuomas Korvenoja.

 

Kjell P Dahlströms Minne med 200 000 kronor i förstapris blev en enkel match för Cyber Lane. Johan Untersteiner spetsade från start med sin stjärna och Love Matters, som fick gå den tunga vägen utvändigt, hade inget att sätta emot på upploppet.
- Jag ser verkligen fram emot varje gång jag ska hoppa upp i sulkyn bakom honom. Hemma är det inte mycket att skryta om, han är mest lat och tråkig. Man får aldrig någon feeling där men när vi kommer ut på tävlingsovalen i loppen – snacka om att få gåshud, sade en nöjd kusk och tränare som ser fram emot nästa uppgift.
- Han brukar lyssna väldigt mycket på norsken och jag har suttit kvar med den två gånger i rad nu. Det känns verkligen att han är på gång i in toppformen nu och det känns ju bra inför Jubileumspokalen.
Segern gjorde att Cyber Lane passerade åtta miljoner i insprungna pengar.

I övrigt noterade vi…
…att Pasi Aikio räknade hem en tränardubbel. Trots ett tufft slutvarv i tredje- och fjärdespår kunde Örjan Kihlström måtta in Uppohoppa i V86-1.
… att Örjan Kihlström bärgade kvällens tredje seger i V86-7. Daniel Redén-tränade Sorbet kunde enkelt avväpna konkurrenterna över upploppet.
…att Peter Untersteiner tog kvällens andra seger med egentränade Princess S.W. i V86-3. Fyraåringens femte seger i karriärens sjätte start.

Skapad: 2018-08-01