Hattrick för Kihlström

Örjan Kihlström var dagens man på V75.
Stjärnkusken dominerade tävlingarna på gamla hemmabanan Bollnästravet med ett äkta hattrick.
- Hattrick är inte så vanligt. I dag har det flutit på bra, men framför allt handlar det om vilka fantastiska hästar jag får köra.

Örjan Kihlström har rötterna på Bollnästravet och det var en populär kusk som vann tre raka lopp är V75 gästade Hälsingland.
- Familjen hade arbetshästar och min farfar råkade byta åt sig en travhäst av en slump på en marknad, och de fick lite ordning på den där och på den vägen är det, sedan började även min pappa och det är en liten slump att vi hamnade i det här. Jag var väldigt intresserad redan som jätteliten faktiskt och aldrig haft någon tanke på att göra något annat faktiskt, berättade Örjan Kihlström för ”hemmapubliken” som uppgick till 6 771 besökare.
- Jag känner väldigt mycket människor här, mycket släkt och vänner som är här och tittar, så det är extra roligt faktiskt, sa Örjan Kihlström.
Seger nummer ett kom i lördagens huvudlopp, Bollnäsloppet (V75-3, se bilden), och det blev en säker favoritseger tillsammans med Daniel Redén-tränade Canari Match efter tidig ledning.
Segern var värd 200 000 kronor och segertiden blev 1.10,5 över sprinterdistans, autostart.
- Canari Match gick ett väldigt bra lopp, öppnade bra och gick fort till slut också, sa Örjan Kihlström.

 

Seger nummer två kom i Jon Olssons Minne (V75-4) för kallblod. Örjan Kihlström tog ett tidigt initiativ från tillägg och styrde fram först i andraspår efter drygt 500 meter med favoriten B.W.Sture. På sista bortre långsidan övertog B.W.Sture ledningen och höll sedan säkert undan före Fender.
Jan-Olov Persson tränar vinnaren som vann på utmärkta 1.23,9 över medeldistans och voltstart.
- B.W.Sture fick gå ett rejält förstavarv och det var starkt gjort av honom att hålla farten så bra till slut ändå, sa Örjan Kihlström.
Tredje raka segern kom i V75-5 där Örjan Kihlström styrde fram B.B.S.Jhonny när favoriten Västerbo Pokerface avancerade, släppte ner favoriten i dödens för att sedan skugga honom tills upploppet. Över upploppet spurtade sedan hemmahästen, som tränas av Stefan Arvidsson, vassast och vann knappt med säkert.
- Jag hade sett att han var i bra form. Han var jättefin i dag också, travet flöt väl bättre i dag än det såg ut att göra senast så han var i ännu bättre form i dag, sa Örjan Kihlström.

I V75-1 (klass I) var Doctor Doxey Zenz starkast och från positionen utvändigt ledaren övertog han ledningen 600 meter från mål och vilt påhejad av tränaren Mathias Andersson blev det till slut en säker seger. Segertiden blev mycket fina 1.13,7 över medeldistans och voltstart.
V75-2 bjöd på en läcker duell mellan två fina ston där Millie Millionaire höll undan före Chapter Review. Ulf Ohlsson blev mer eller mindre tvingad att ta ett tidigt initiativ 1200 meter från mål med Millie Millionaire när konkurrenterna stötte bakifrån och när ledaren Selma Töll galopperade knappa varvet kvar blev det ledning för favoriten.
Amatörtränaren Brage Hansen var lugn och samlad trots karriärens största seger hittills.
- Men det bubblar inombords, sa den 30-årige Sollefteåkillen.
I V75-6 ledde Magnus Jakobsson från start till mål med Peter Untersteiner-tränade Masterglide.
- Det var inga problem. Det var full gas som gällde, konstaterade segerkusken.
V75-omgången avslutades med en seger för Sir Q.C. efter en offensiv styrning av Ulf Ohlsson som körde till spets knappa två varv från mål i långloppet. Vinnaren tränas av Catarina Lundström.

Skapad: 2018-07-28