Jag plockar ut nästan alla starthästar vi har

På Axevalla är Stochampionatet årets höjdpunkt och en av hemmatränarna som laddat rejält inför Trippeltravet är Pär Hedberg.
- Ja, jag plockar ut nästan alla starthästar vi har, säger Axevallatränaren som har toppchans inom V75-spelet både lördag och söndag.

Pär Hedberg, som kommer från Örnsköldsvik fick jobb hos Åke Svanstedt på Bergsåker efter skolan och när sedan stjärntränaren flyttade söderut följde Pär med. Efter några år på Bjertorp flyttade Pär sedan vidare några stenkast till Stall Palema där Åke var ansvarig tränare tills Pär tog över 2013.
- Norrland går aldrig ur men visst börjar jag känna mig mer och mer som en västgöte, säger 36-åringen.

På fredagen inleds Trippeltravet på Axevalla, som alltså tävlar tre dagar i rad med V75 både lördag och söndag. Hela helgen och hela årets höjdpunkt är Stochampionatet på söndagen. Ett sto(r)lopp där Stall Palema har fina traditioner med segrar för Kristina Palema (1985) och Emelie Palema (1987).
Pär Hedberg har under sina år som tränare på Stall Palema haft två finalister: Jetta Palema och Evelina Palema 2015. I år testade han att kvala Gun Palema och Jullan Palema båda missade finalen men finns ändå med i startlistorna i helgen där Gun Palema jagar revansch i Stochampionatet Consolation i V75-5 på söndagen.
- Gun blev femma i sitt försök. Hon hamnade lite för långt bak med avslutade bra och visade att formen sitter där.
Totalt selar Pär Hedberg ut elva hästar i helgen och så här säger han om chanserna.

Fredag
- 2 Hjalle Palema (lopp 1) är en fyraåring som debuterar, det har varit mycket krångel med honom men han känns bra nu. Han var bra i kvalet men behöver lopp i kroppen.
- 7 Fredric Palema (lopp 1) har tränat på bra och gick fullt godkänt i sitt kvallopp. Han är lite orutinerad och jag har inga direkta segerförhoppningar direkt.

Lördag
- 11 Jejje Palema (lopp 4) gått jättebra en längre tid och det var synd på läget här. Det känns väl inte omöjligt men från till exempel spår 3, 6 eller 7 hade han suttit i ledningen.
- 6 Bålsta Palema (V75-1) fick ett kanonläge. Han hade varit ifrån inför den senaste starten eftersom han var sjuk på Vaggeryd i starten före. Han behövde det loppet i kroppen senast. Jag har en bra känsla den här gången. Även om jag tycker att han blivit bättre även bakifrån är han som bäst när han får löpa ut utan ryggar, han är lite stänkrädd.
- 13 Diva Deo (V75-2) har gjort två lopp efter längre uppehåll och blir bättre och bättre nu. Hon känns fin i träningen. Det är ett vanskligt läge men det är lång distans och det är bra. Vi provar norskt huvudlag denna gång.
- 9 X.L.Bygg Palema (V75-3) har gått jämnt och säkert hela tiden. Nu tuffare på V75 men han känns inte helt borta men behöver maxklaff.
- 11 Southwind Feji (V75-4) var tillbaks efter ett uppehåll senast på Solvalla. Hon hade lite krafter kvar i mål då och det var skönt att se. Nu är det helt andra förutsättningar med tillägg, men jag tror någon av de där bak är starkast till slut. Min gynnas av det långa upploppet på hemmabanan.

Söndag
- 6 Jullan Palema (lopp 4) galopperade bakom bilen senast. Hon vart lite rädd för startbilens vinge. Hon gick med jänkarvagn senast men går med vanlig vagn nu. Kusken var nöjd med hur hon kändes senast.
- 11 Rossi Palema (V75-3) har gått bra hela tiden men det här är det tuffaste loppet för honom hittills. Från det här läget hänger mycket på vad de andra hittar på. Seger blir tufft.
- 13 Dream Night Palema (V75-4) var tillbaks senast efter långt uppehåll och gick jättebra. Det var skönt att se honom igen. Det känns bra med läget. Det är några bra som står 20 meter före men jag är väldigt nöjd. Han har tränat bra efter segern senast och jag tror att han gör bra ifrån sig igen.
- 3 Gun Palema (V75-5) avslutade som sagt bra i sitt försök till Stochampionatet. Jag tycker att Vanquish Kronos sticker ut lite annars ser det ut som ett jämnt lopp där min dragit ett bra startspår.
Om vi ska sammanfatta?
- Nej, men det är två som jag har en extra bra känsla för och det är Bålsta Palema på lördagen och Dream Night Palema på söndagen.

Skapad: 2018-07-18