Goop pekar på intressanta ändringar

Björn Goop är ständigt aktuell och stjärnkusken har två betrodda hästar med i V75 från sitt egna stall.
Nu delger han intressanta balans- och utrustningsändringar.
- Han kommer att gå utan framskor och och jag funderar på att sätta på honom en jänkarvagn, säger Goop om en av hästarna.

Det är både jackpot på V75 och högklassig travsport när Årjäng är värd för lördagens omgång. Sveriges vackraste travbana brukar locka storpublik varje år den här tävlingsdagen och räkna med runt 15 000 i publiken på bergsknallarna runt banan. ATG informerar om att en ensam vinnare kan ta hem 26 miljoner kronor enbart på sju rätt.
Att ta rygg på Björn Goop brukar sannerligen inte vara fel och en av världens bästa kuskar är på plats i Årjäng. Han har med sig två egentränade hästar som båda är betrodda och ska räknas med vinstchans. Först ut är Dreamboy As som har gjort fyra starter på svensk mark för Björn Goop och vunnit ett lopp och tagit tre tredjeplatser. Nu har hästen spår nio i V75-inledningen över distansen 2640 meter med bilstart.
- Dreamboy As (V75-1) har blivit bättre och bättre och starkare i kroppen på många olika sätt och vis. Jag fick honom i träning i Frankrike i vintras men han var lite sliten efter säsongen av tävling där nere och tog hem honom. Kurvan pekar uppåt och han kommer att gå utan framskor nu och har gått bra med det i Frankrike tidigare. Jag funderar även på att sätta på honom en jänkarvagn. Jag vet inte om det är så stor effekt men jag hoppas att det kan hjälpa honom litegrann, säger Björn Goop.

Goops andra egentränade häst startar i den fjärde avdelningen och det är Bear Hope som har vunnit tre lopp på sex starter i år. Han är favorit i loppet trots ett stängt läge med spår åtta i voltstart över 2640 meter.
- Bear Hope (V75-1) är en fin häst som har tränat bra i veckan och gjort bra lopp. Han var bra senast och det är klart att vi tror på honom men han kanske inte är något spikförslag. Spår åtta är inte något riktigt höjdarspår. Annars har han vunnit från alla positioner, ledningen, dödens och bakifrån men från spår åtta har man inget spår att köra på. Så man får försöka att hitta en lösning därifrån först och främst, säger Goop.

I Årjängs Stora Sprinterlopp, som avslutar V75-omgången, är Propulsion favorit och jagar revansch efter fjolåret då han spurtade ruskigt fort till en knapp förlust efter Dante Boko. Björn Goop kör elitloppshästen Volstead från spår nio och han kommer närmast från en andraplats i Gulddivisionen i Kalmar bakom Day Or Night In.
- Om Propulsion har en dålig dag så är han en av de som kan utmana, säger Goop.

Skapad: 2018-07-13