Love Matters vann Gotlandslöpningen

Daniel Redéns Love Matters tog hem Gotlandslöpningen 2018.
Tillsammans med Örjan Kihlström utklassade femåringen konkurrenterna på Visbytravet.

Gotland bjöd på härligt semesterväder och travfest när V86 avgjordes på onsdagskvällen. Höjdpunkten var Gotlandslöpningen och precis som förra året gick segern till tränaren Daniel Redén.
Det blev hård körning om ledningen men Örjan Kihlström blandade sig inte i förrän varvet kvar. Då sände han fram Love Matters och efter att ha övertagit ledningen var det öppet mål. Femåringen var fullkomligt överlägsen och segertiden skrevs till nya banrekordet 1.10,7.
- Det lät som Daniel tyckte att vi kunde låta honom springa på i dag. Det har blivit lite galopper och strul så det kanske var bra för honom att gå ett rejält lopp och han kändes jättefin i dag, sa Örjan Kihlström.
Segern, som var värd 150 000 kronor, var Love Matters första i år och frågan är om nästa uppgift blir Jubileumspokalen.
- Jag har lilla morsan där hemma också, Double Exposure, och vill inte gärna matcha de mot varandra. Vi får se, sa Daniel Redén.
Solvallatränaren kunde räkna hem ytterligare en seger efter att Örjan Kihlström och B.Marie In Heaven enkelt avväpnat konkurrenterna i V86-2.

 

I Ringmurens lopp fick Per Lennartsson segerjubla bakom egentränade Young da Vici. Fyraåringen debuterade över tre varv men det märktes föga. Unit Brodde skapade en stor lucka inledningsvis men när den ätits upp stod det mellan Grammofon, Rafiki Fri och Young da Vici där den senare visade sig starkast.
- Han är fantastiskt fin och ger sig aldrig. Han tycker om att tävla hela vägen in, om det är ett, två eller tre varv spelar ingen roll, berömde tränaren som nu siktar mot årets stora mål.
- Vi får sikta lite mot ett derbykval och det är om fem-sex veckor. Jag vet inte om han ska göra något innan eller om han får en paus.

 

V86-omgången inleddes med favoritseger. Digital Extreme drog på i högt tempo och öppnade första 500 metrarna på kilometertiden 1.08,1. Jakob Croon-tränade Pikachu Face hamnade utvändigt ledaren men kunde ändå avgöra enkelt för Kim Eriksson. Segertiden skrevs till 1.11,2 över distansen 1620 meter.
- Jag hade inte så mycket annat för mig sista biten än att sitta och insupa hela härligheten, sa segerkusken som passade på att nicka till publiken upploppet ner.
Samma resa fick Svante Båth-tränade Arras Cando i V86-3. Kim Moberg var kylig när hon lotsade den storväxta treåringen till sin andra seger i den tredje starten.
I V86-8 gick favoriten Evazan Am segrande ur striden tillsammans med Ulf Ohlsson. Reijo Liljendahl tränar.

I V86-6 skrällde det ordentligt när nollprocentaren Sevedeka säkrade karriärens första seger. Torbjörn Jansson körde och Visbytränaren Rebecca Jonasson tränar.
Hemmaseger och skräll ordnade även årsdebuterande Mistelns Napoleon i V86-7. Tillsammans med Oskar Kylin-Blom spårade den Henrik Hoffman-tränade fyraåringen runt om.
- Han kändes otroligt fin i provstarterna och jag hade honom bra på bettet hela vägen. I sista sväng var jag faktiskt inte speciellt orolig för jag kände att jag hade mycket att åka med, summerade segerkusken.

Skapad: 2018-07-11