Det blir debut i Hoas regi

Dice Man börjar finna sig tillrätta hos sin nya tränare och ägare.
Första starten i Jan-Åke Hoas regi blir i Gotlandslöpningen på hemmabanan Visby.
- Det är en jättefin häst som jag tror väldigt mycket på, säger Visbytränaren som selar ut två hästar i onsdagens V86.

För mindre än två veckor sedan flyttade Dice Man (V86-4) från Stefan Melander och Enköping till Gotland och Jan-Åke Hoas. Visbytränaren är också ny ägare till femåringen.
- Vi var egentligen ett par stycken som skulle köpa honom men de backade ur så jag köpte honom själv. Jag har haft ögonen på honom och tycker att det är en härlig häst. Melander har gjort det jättebra, det är inte säkert att jag gör det lika bra men vi ska göra ett försök, berättar Jan-Åke Hoas som är nöjd med sitt nyförvärv.
- Det är en av de finaste hästar jag hållit på med, det är en jättefin häst som jag tror väldigt mycket på. Om jag får honom att vara sig själv och om han får vara fräsch kan han tjäna fina pengar.
För tävlingshästar som är vana att resa kan det ta tid innan de förstår att det handlar om en permanent flytt.
- Han kom för ungefär elva dagar sedan men det har tagit tid för honom att börja äta upp sin mat och känna sig hemma eftersom han trodde att han var iväg för att starta.
Dice Man har hittills sprungit in närmare 750 000 kronor och tagit sju segrar på 32 starter.

Visbytravet bjuder in till en riktig travfest när V86:s sommarturné stannar till på Gotland. Kvällens höjdpunkt är Gotlandslöpningen där 150 000 kronor väntar segraren. Dice Man har lottats ett sjättespår och möter bland andra Antonio Tabac och Love Matters.
- Det var meningen att han skulle starta i ett annat lopp men vi tar det här för att slippa resa.
Jag fick det näst sämsta spåret vilket är synd. Vi får smyga med och se hur långt det räcker, säger Jan-Åke Hoas som trots allt inte känner sig slagen på förhand.
- Han möter kanske övermäktigt motstånd nu. Han har bara sprungit in 700 000 kronor medan Love Matters har fyra-fem miljoner men hästen är kapabel och jag är inte överraskad om han skulle vinna. Troligtvis blir det optimal balans, barfota runt om, och vanlig sulky.
I Ringmurens lopp, med 100 000 kronor i förstapris, har Visbytränaren Antonio Am (V86-5) till start från 20 meter tillägg.
- Han är lite ojämn men känns fin i jobben nu. Jag vet inte om det här är hans distans, 2600 vet jag fungerar bra. Vi får smyga med och se hur mycket kräm som finns kvar till slut. Det kan bli barfota runt om, åtminstone blir det barfota fram.
Vem är din bästa chans på onsdag?
- De har lika bra chans bägge två. Sedan beror det på hur Dice Man har tagit flytten. Vi får vara nöjda om vi är bland de tre – det vore som en vinst för oss.

Skapad: 2018-07-09