Diamanten hade uppvisning i Ulf Thoresen Grand In

Diamanten hade uppvisning när han vann Ulf Thoresen Grand International.
Den Stig H-tränade stjärn-hästen tjänade cirka 900 000 kronor och tog steget in i den yppersta eliten.
- Han gjorde en fantastisk prestation, berömde segerkusken Erik Adielsson.

Det var V75-tävlingar i norska Jarlsberg under söndagen och omgångens clou kom i den avslutande avdelningen. Diamanten tog hem storloppet Ulf Thoresen Grand International och den femårige hingsten imponerade minst sagt. Han såg nästan oförskämt stark ut när han för Erik Adielsson vann på tiden 1.11,0 över distansen 2100 meter med bilstart. Hästen, som delägs av Peter ”Foppa” Forsberg, ledde från start till mål och tjänade cirka 900 000 kronor.
- Linnea som sköter hästen och Stig som tränar har gjort ett jättefint jobb. Jag är otroligt glad för ägarna men minst lika mycket för henne och Stig som har gjort det mesta av jobbet, sa Erik Adielsson.

När starten gick så galopperade Twister Bi direkt samtidigt som Diamanten öppnade snabbt och tog ledningen. Efter en lugn inledning på 1.12 första femhundra metrarna fick han sedan sällskap på utsidan av Rajesh Face och där såg Adrian Kolgjini till att farten skärptes. Nästa femhundring gick i 1.10-fart men in på upploppet var Rajesh Face slagen. Då attackerade Trendy O.K. från andra par utvändigt men då gled bara Diamanten retfullt enkelt ifrån och vann hur enkelt som helst.
- Han kändes väldigt stark, spänstig och fin. Hästen är riktigt, riktigt bra och det har han visat tidigare men det känns nästan som att han har tagit ett steg till i utvecklingen framåt i år och etablerat sig som en elithäst, sa Erik Adielsson.
- Han höll ihop stilen väldigt fint till slut och gjorde en fantastisk prestation. Det är en fantastisk häst som är tacksam att köra. Det är något extra att vinna det här loppet för det har jag inte gjort förut och jag förstår hur mycket Ulf betydde för Norsk travsport.

Även tränaren Stig H Johansson var förstås mycket nöjd och glad över att se sin stjärna vinna så lätt mot eliten.
- Det är en drömhäst att få träna och väldigt stort att vinna det här loppet, sa Stig H och svarade följande på frågan om planerna Elitloppet nästa år.
- Det har vi absolut och det skulle vara kul om han håller sig på benen och utvecklats lite till för då tror jag att det kan vara en häst för de absolut största loppen, fortsatte Stig H och nämnde lopp som Hugo Åbergs Memorial och Jubileumspokalen senare i sommar.

Tvåa i mål blev bra spurtande Trendy O.K. medan Rajesh Face höll till tredjeplatsen från dödens. Däremot hände det en olycklig incident 1200 meter kvar när B.B.S.Sugarlight och Lionel krokade ihop med vagnarna och hade svårt att komma loss. Det blev strul för flera hästar bakom som fick sina chanser spolierade, bland annat Giveitgasandgo.
Twister Bi kom däremot tillbaka mycket bra som femma efter startgaloppen.

Uni Lest i sista steget
Det blev en favoritbetonad V75:a där sju rätt betalade 2185 kronor. Sex rätt gav 39 kronor och det blev ingen utdelning på fem rätt och därmed jackpot till kommande lördags V75-omgång i Årjäng.
Det blev en dubbelseger för Kristian Malmin och Trond Anderssen på V75 och de inledde direkt med Uni Lest som spurtade ettrigt när han kom loss från rygg på ledaren och hann precis på mållinjen upp länge ledande Hakon Von Haithabu.
Duons andra V75-seger kom i den fjärde avdelningen genom Laser Tile som imponerande från ledningen.
I V75-2 skrällvann Vincent, körd av Eirik Höitomt, som var ruskigt bra efter att ha fått stenhårt tryck i omgångar i ledningen.
Det holländska stoet Gina Schermer fortsätter att övertyga och bära sina stora pengar som hon har tjänat på kort tid. Hon vann nu enkelt sin tredje raka seger när hon tog hem V75-3 efter att ha körts till ledningen mitt i loppet av Rick Ebbinge.

Waffle Cone strålande – sänkte storfavoriten
Dubbelseger blev det även för Erik Adielsson som tillsammans med Waffle Cone fällde den stora favoriten Shadow Gar i V75-5. Det Frode Hamre-tränade stoet blixtrade till ledningen och drog i ett stenhårt tempo, 1.08 första femhundra och 1.09 första tusen. Christoffer Eriksson sände fram Shadow Gar snett utvändigt om ledaren knappa varvet kvar men hon förmådde aldrig att gå i närkamp med en fantastiskt duktig Waffle Cone som vann lätt på tiden 1.09,8/1609a. Shadow Gar höll till tredjeplatsen.
Till sist så tog Coktail Fortuna sin femte raka seger när han vann V75-6 för sin tränare Robert Bergh. Efter att ha övertagit ledningen i första kurvan var det lugna gatan och Coktail Fortuna gick ifrån till en lätt seger.

Skapad: 2018-07-08