Vamp Kronos vann Stosprintern

Vamp Kronos infriade favoritskapet när Stosprintern på Halmstadtravet avgjordes på lördagen.
- Den här hästen har allt, sa toppstoets tränare Jerry Riordan.

Trots svensk förlust i fotbolls-VM och försenade tävlingar på grund av rökutveckling i Hästsportens hus var stämningen på Halmstadtravet på topp. När brandlarmet tystnat i Stockholm kunde dagens huvudnummer Stosprintern köras och efter en snabb inledning fick Björn Goop överta ledningen med Vamp Kronor i utgång av första sväng. In på upploppet kom Rose Mary med en stark slutstöt men ledaren hade sparade krafter och höll utan problem sina fyraåriga kullsystrar bakom sig.
- Det var ganska lätt. Det klart att hon var lite matt men hon gjorde det på ett bra sätt och var duktig, berömde Björn Goop.
Precis som för Björn Goop var det hemmatränaren Jerry Riordans andra seger i Stosprintern.
- Jag är väldigt nöjd med loppet hon gjorde. Det var en högklassig insats. Hon har löphuvudet, hon har kroppen…den här hästen har allt, sa Jerry Riordan.
Vamp Kronos noterades för kilometertiden 1.11,7 över 1 609 meter med bilstart och utöver äran och en plats i historieböckerna kunde hennes ägare, Bruni Renato från Dubai, glädjas åt en segercheck på nästan 700 000 kronor.
- Det här är min första Kronos-häst men nu blir det fler, sa den långväga gästen.

Jättefavoriten Day Or Night In fick hållas i lugnt tempo i ledningen i gulddivisionen men på upploppet hade han ändå tomt i tanken. Allt stod knappast rätt till med sexåringen men ingen skugga ska falla över vinnaren Art On Line som levererade en stark spurt. Hästen var spelad på mindre än en procent på V75 och delade ut 41 gånger pengarna på vinnarspelet.
- Vi är jättechockade faktiskt. Men pappa sa att förra starten bara var att glömma, det fanns anledningar till att han var dålig då, och innerst inne vet vi att det är en bra häst, sa tränaren Mikko Ahos dotter Iina Aho.
- Hästen var jättebra helt enkelt. Han fick spara sin speed till upploppet och då avslutade han piggt, summerade skrällkusken Carl Johan Jepson.

Carl Johan Jepson vann även klass I med Magnus Dahlén-tränade italienaren Vischio Holz och det blev dubbelt segerjubel också för hemmatränaren när hans Julia Pellini tog hem Wången Cup-finalen med Oskar J Andersson i sulkyn. Som grädde på moset knep stallkamraten Foxy Brown andraplatsen.
- Jag är så nöjd så det är helt fantastiskt! sa en segerrusig Dahlén.
I klass II utklassade Marcus Lindgrens Adiago Trot (Christoffer Eriksson) konkurrenterna från ledningen tillsammans med Christoffer Eriksson, Veijo Heiskanens Te Quiero Grif (Peter Ingves) spurtade hem bronsdivisionen och i silverdivisionen krigade Timo Nurmos-tränade Globalsatisfaction (Ulf Ohlsson) ner Handsome Brad över upploppet.

Skapad: 2018-07-07