Very Kronos tog revansch

Högkapable men osäkre Very Kronos tog revansch för galoppfiaskot i sin senaste start när han på onsdagen utklassade motståndet på Lindesberg.
- Det är ingen slump att jag fick grå tinningar när han började starta, sa segerkusken Erik Adielsson efter V86-triumfen.

Många V75-spelares vinstdrömmar krossades när Very Kronos galopperade bort sig som storfavorit för ett par veckor sedan. På onsdagen spelades han på nytt till dunderfavorit och den här gången skötte han sig. Trots de oroande rapporterna om att han inte hade druckit något vatten sedan han lämnat Svante Båths gård rundade han enkelt motståndet från 40 meters tillägg och gick undan till överlägsen seger på 1.15,2 över 3 180 meter.
- Jag hade relativt goda förhoppning att han skulle ta sig iväg även om han var lite stökig i dag av någon anledning. Men han har galopperat när han har varit lugn också så det finns inget riktigt facit med honom. Det är ingen slump att jag fick grå tinningar när han började starta. Han är en speciell rackare men han är enormt kapabel och kan otroligt mycket, sa Erik Adielsson.
Några funderingar på att stryka hästen på grund av uteblivet vätskeintag hade aldrig tränaren Svante Båth.
- Nej. Han mådde bra i övrigt så det var ingen fara. Nu åker vi och köper en Loka åt honom tycker jag, sa Solvallatränaren.

Efter anrika Bergslagsloppet lämnade Hans-Owe Sundberg banan med favoriten Charrua Forlan men han fick vända om för segerdefilering då målfotot visade att hästen hållit undan från ledningen med liten marginal före vasst avslutande In Vain Sund.
- Han är duktig och brukar svara undan men nu gick det ruskigt fort till slut. Jag körde för sakta under loppet men nu gick det vägen ändå så det var skönt, sa Sundberg som tog en spetsseger även med Eldorado B. i Fornabodas Fyraåringspris.
- Förhoppningen är väl att vi ska kunna komma till derbyt i höst så vi får försöka matcha honom så att han är riktigt bra då.

Fornabodas Treåringspris blev ett märkligt lopp som förde tankarna till Steven Bradburys omtalade OS-guld i short track 2002. Australiensaren var utklassad men vann då samtliga motståndare ramlade. Det löste sig nästan lika maximalt för Marcus Lindgren-tränade Maze Runner. Först galopperade framförvarande andrahandsfavoriten Fortune Mearas vid ingång till slutkurvan. Sedan galopperade italienske supertalangen Zidane Grif som tågat ifrån i överlägsen ledning. Därmed var Maze Runner plötsligt först och kunde defilera hem segern.
- Det blev väldigt bra för mig, konstaterade kusken Johan Untersteiner.
Zidane Grifs tränare och kusk Alessandro Gocciadoro tog gruvlig revansch för den snöpliga galoppen när han senare under kvällen bombade hem ett försök i bronsdivisionen med tuffingen Volnik du Kras. Fyraåringen fick gå den tunga vägen utvändigt om ledaren men var outstanding på fina kilometertiden 1.10,3 över 1 640 meter med autostart.
- Han är väldigt stark och tuff och vann en enkelt, konstaterade Gocciadoro.

Oskar J Andersson tog en V86-dubbel som kusk när han i tur och ordning satte dit Fredrik Tengstads Gloria Band och Lars-Inge Olssons Sotika.
- Det är väldigt kul att komma hit den här travdagen när det är extremt mycket folk i gröngräset, då är det extra kul att komma till vinnarcirkeln, sa Oskar J Andersson.
Omgångens montélopp vanns av Johanna K Karlsson-tränade Angry Bird Am och Emilia Leo.

Skapad: 2018-07-04