Allaballakaitoz vann Torsten Janssons minneslopp

Som yngre blev det seger i gulddivisionen i regi Peter Untersteiner.
Allaballakaitoz har hunnit fylla tio och leasas sedan fjolåret av amatörtränarparet Malin och Peter Hurtig från Nora som matchat försiktigt.
- Han tävlade bra för mig men faktum är att han var i samma fina toppslag i dag som när han var som bäst hos mig, sa Untersteiner efter Allaballakaitoz seger i Torsten Janssons minneslopp i Åmål på onsdagskvällen.

I Åmål vrålades det på travbanan innan onsdagens V86-tävlingar drog igång.
En stor samling värmde upp med Sveriges match i fotbolls-VM och matchen mot Mexiko i restaurangen och gick sedan ut för tävlingarna i tjugogradig värme och sol.
31-åriga Lindesbergsamatören Malin Hurtig stod vid bankanten med man och barn såg mest chockad ut efter tioårige valacken Allaballakaitozs seger i V86:ans andra avdelning – den första i familjens regi.
Halmstadtränaren Peter Untersteiner hoppade upp bakom hästen han tränade för ett par år sedan och tog en mycket enkel seger från ledningen i loppet med 80 000 kronor i förstapris.
Untersteiner gungade i vagnen för att få extra fart när bilen lämnade och svarade ut storfavoriten Fossens Bonus och Magnus Jakobsson.
Dubble miljonären Allaballakaitoz höll enkelt undan till mål. Segertiden över de 1680 meterna skrevs till 1.11,5.
- Det är en underbar häst och det är en ära att få ha honom. Han är snäll och rutinerad och gör sitt bästa men eftersom han är gammal har vi aldrig velat att han ska laddas från start förrän i kväll, sa en storgråtande Malin Hurtig.
Barfotaspecialisten Fossens Bonus hade sämre hovar för dagen och tävlade med skor och var godkänd trea i loppet.

 

80 000-kronorsloppet ”Ändå Något” - över grunddistansen 2880 meter - fick en oväntad inledning där båda förhandsfavoriterna galopperade i starten.
Hemmahästen Barkevious Mingo och Bryssel tappade inte så mycket men lite gjorde det då hästarna inte kom riktigt i fas. Björn Goop hann sticka före sin kombattant med Bryssel och därmed var mycket av loppet vunnet.
Ett och ett halvt varv före mål lämnade Goop även andraparet utvändigt och körde sig till ledningen. Det blev en bekväm seger för den starke sexåringen (spelad på 46 procent).
- Han blir för ivrig helt enkelt och det har han haft problem med hela karriären. Men jag tycker att han blir bättre och bättre hela tiden. Det gick väldigt sakta en bit och då valde jag att köra fram, summerade Björn Goop.
Hemmafavoriten Barkevious Mingo sladdade i kön men gick ett bra slutvarv och kom fram utvändigt ledaren inför den sista kurvan där han visade en ny galopp som slagen.

 

V86-utdelningen sköt i höjden efter kallblodsloppet där sjuåriga norska stoet Vesle Maia ställde till med stor sensation tillsammans med sin tränare och ägare Bård Humborstad.
Ekipaget inledde från bakspår på 20 meters tillägg och från sådana lägen brukar det vara svårt i Åmål. Amatören Humborstad lyfte ut Vesle Maia som andrahäst i tredjespår under slutrundan och övertog ledningen i ett huj av favoriten Stumne Luna i ingången till den sista kurvan och tågade undan.
Så lätt det gick. Ändå stod det 80 gånger pengarna på oddsindikator och på V86 var Vesle Maia bara spelad på en procent i försöket i Dubbelcupen.

Christer S A Karlsson, amatör med licens på Årjängstravet, har plockat fram en stark rackare i femårige Erwin. I händerna på Stefan Söderkvist betvingade valacken ledande Mr Crazed från dödspositionen och visade återigen prov på järnviljavilja. Onsdagen seger var den nionde på 14 försök.
- Det kan bli så att vi provar V75 i Årjäng, sa tränare Karlsson.
Axevalla-amatören Roger Jansson köpte femårige valacken Claude Debussy i januari i år tillsammans med sambon Josefine Ivehag. Sedan dess har det blivit tre segrar på lika många försök. Jorma Kontio körde sig till ledningen i den första kurvan och Claude Debussy svarade enkelt alla attacker.
Prix d’Amerique-deltagaren Tumble Dusts lillasyster Casual Rain vann direkt i nya regin hos Peter Untersteiner. Karriärens första seger i elfte starten blev ett faktum efter att stoet knäckt favoriten Ruthless från positionen utvändigt ledaren i fyraåringslopp för ston.
V86-6 var ett försök i Diamantstoet där Mattias Djuse höll undan från ledningen med storfavoriten Havana Boko (51 procent). Vera Spiro gjorde ett starkt lopp på utsidan för Anna-Karin Rundqvist och segernicken kom först efter en titt på målfotot.
Magnus Jakobsson vann starten (auto) med startsnabba Ottens Dibaba och därmed loppet. Favoriten Leader Brodde spurtade bra när luckan kom och närmade sig.

Skapad: 2018-06-27