Day Or Night In tillbaka i vinnarcirkeln

Day Or Night In tillbaka i segertagen.
På söndagen höll den Halmstadtränade hästen reda på benen när han seglade hem Kalmarsundspokalen och passerade fyra miljoner kronor insprunget.
- Det är härligt att hästen är tillbaka, det har varit mycket bokstäver i programmet på slutet, sade en segerrusig Johan Untersteiner.

Vädret bjöd på hela sitt register när Kalmartravet stod som värd för sina klassiska tävlingar under midsommarhelgen. En kladdig bana stoppade dock inte Pastore Bob från att dundra runt på 1.09,0 första varvet i Kalmarsundspokalen. Men öppningen blev alldeles för tuff för den Johan Untersteiner-tränade hästen som slocknade före upploppet. Istället blev det Halmstadtränarens andra häst som tog hem dagens höjdpunkt.
Johan Untersteiner lät fortkörarna i täten hållas och när han gav Day Or Night In attackorder in på upploppet stegade sexåringen undan. Segertiden blev 1.10,4 över sprinterdistans.
- Det kändes jävligt bra hela vägen faktiskt. Jag fick rygg på Örjan och kunde bara sitta och mysa och tänkte att så lätt jag ska vinna, sade en lättad kusk tillika tränare.
Day Or Night In inledde året med tre raka segrar och var favorittippad i Olympiatravets final där han galopperade direkt i starten.
- Det är härligt att hästen är tillbaka, det har varit mycket bokstäver i programmet på slutet. Jag har känt att hästen känts fin hemma och varit nöjd med honom. Det har varit tillfälligheter att det har blivit som det blivit. Det känns så klart skönt att vända trenden.

 

Tillbaka i vinnarcirkeln var också skadedrabbade Oaks-vinnaren Darling Mearas. Likt Stochampionatet i fjol blev det en duell mellan Ultra Bright och Darling Mearas i Viola Silas lopp. Men denna gång var det Stefan Perssons springare som drog det längsta strået trots en tuff resa utvändigt ledaren.
- Hon saknar absolut ingenting. Hon är startsnabb och har ännu aldrig galopperat i lopp. Hon är stark också och otroligt trevlig att ha att göra med, jag kan stå här hela dagen och ösa superlativ om henne, sade kusken och tränaren som var märkbart tagen.
- Det är otroligt kul att hon är tillbaka på det här viset. Hon betyder så mycket för oss den här hästen.
Stefan Persson lotsade också Linda Fyhr-tränade Tim Frontline till seger i V75-2. Sexåringen fick en resa i andra par utvändigt och när framförvarande Livi Joy galopperade i sista sväng låg vägen till tredje raka segern öppen.
- Jag är inte överraskad. Som jag sa innan, han har varit skitbra på ren svenska varje gång jag har kört honom, konstaterade Stefan Persson.
Tredje raka tog även Flash Hammering och Jörgen Westholm i bronsdivisionen.

Platon Face visade åter prov på sin styrka, denna gång i Kalmarsundsstayern över 3140 meter. Harper Hanovers-vinnaren stod på 40 meter tillägg men det hindrade honom inte från att ta sin fjärde raka fullträff.
- Vi har väntat i fyra år på den här utvecklingen. Vi har hela tiden vetat att han har kapacitet. Nu fick han snabba pengar på sig senast men de här pengarna skulle han ha haft på sig för två-tre år sedan, så bra är han, sade Adrian Kolgjini som tog årets första kuskseger efter sin avstängning.
Nu siktas den Lutfi Kolgjini-tränade långloppspecialisten mot Åbys Stora Pris som i år körs över tre varv.
Stapla segrar fortsatte också Gento göra i V75-5. Thomas Uhrberg följde med när Jorma Kontio styrde ut Roheryn i tredjespår på sista långsidan och på upploppet avväpnade Gento enkelt konkurrenterna. Femåringen tränas av Huberta A van der Meer.
I silverdivisionen fick Springover äntligen sätta nosen först. Peter Untersteiner körde resolut till ledningen efter halvvarvet och därifrån var första årssegern säkrad.

Skapad: 2018-06-24