Perfect Spirit visade sig åter bäst

Fortsatt obesegrad på svensk mark.
Daniel Redén-tränade Perfect Spirit visade sig åter värst när han på lördagen tog hem ett Breeders’ Crown-försök för fyraåringar på nytt banrekord på Rättvikstravet.
- Han vann med huvan kvar, sade kusken Örjan Kihlström.

Det var högklassiga tävlingar på Rättvikstravet under midsommardagen. Bland annat kördes fyra uttagningslopp till Breeders’ Crown och i försöket för fyraåriga hingstar och valacker dominerade Hambo- och Kungapokalvinnaren Perfect Spirit.
Det blev körning värre mellan Hazard Boko och Hector Boko som öppnade första halvvarvet på kilometertiden 1.07,0. Örjan Kihlström avvaktade med Perfect Spirit i andra par utvändigt och när han gav anfallsorder på upploppet spurtade amerikanaren ned konkurrenterna. Hazard Boko höll undan till andraplatsen och kriterievinnaren Villiam slutade trea i årsdebuten.
- Det passade väl bra att det gick undan, det var lite värre att jag hade Villiam i rygg. Jag fick ett helt okej lopp, Villiam fick i princip samma lopp men det är klart att den här är lite närmare formen, kommenterade Örjan Kihlström.
Segertiden skrevs till 1.11,3 – nytt banrekord för fyraåriga hingstar och valacker över 2140 meter. Tränaren Daniel Redén siktar nu mot Sprintermästaren med Perfect Spirit.
Örjan Kihlström fixade ytterligare en seger för Daniel Redén. I långloppet Remys Styrkeprov spårade han runt om med Son Of God som debuterade över tre varv.
- Han har visat hög kapacitet jämnt men det var skönt att se. Det här är nog hans distans, sade tränaren.

 

Tränaren Timo Nurmos fick segerjubla i de fyraåriga stonas Breeders’ Crown-försök. Jorma Kontio gav Gloria Web en resa utvändigt ledaren och trots det kunde hästen enkelt koppla greppet om Catch My Love och säkra sin sjunde seger i karriären.
För omgångens största favorit Dibaba blev det en mindre lyckad dag när galoppen var ett faktum 900 meter från mål.
- Det kändes absolut inte som att hon skulle hoppa i dag men ett, tu, tre så bara hoppade hon rätt upp. Hon är inte helt att lita på bakom andra hästar, förklarade kusken Örjan Kihlström.
I försöket för de treåriga stona tog Up To Me hand om förstaplatsen. Claes Sjöström skickade iväg sin häst rejält från start för att komma till spets. I sista sväng blev ekipaget pressade av Quarcia men Up To Me hade en starkare spurt.
- Det blev lite temposkärpning 650 meter kvar. Jag kände att det fortfarande var långt kvar till mål och ville inte överforcera henne i det läget utan valde att vänta med att ge full marschorder, sade kusken tillika tränaren.
Svante Båth-tränade Fortune Mearas var bäst bland de treåriga hingstarna och valackerna. Per Lennartsson satte in stöten från andra par utvändigt på sista långsidan och valacken kunde säkra segern med god marginal.

I Midsommarloppet kunde ingen på allvar utmana Charrua Forlan och Hans-Owe Sundberg efter att de blåst till ledningen. Favoriten Lionel fick positionen utvändigt men in på upploppet kom galoppen och Charrua Forlan defilerade hem segern tillsammans med sin tränare.
- Det är kul att få komma hit på midsommarhelgen, jag har varit här förut och faktiskt vunnit Ego Boys Minne. Men det här smäller kanske lite till, sade Hans-Owe Sundberg i vinnarcirkeln.
Spets och slut blev det även för favoriten Ferry Boko och tränaren Björn Goop i klass II-försöket.

Skapad: 2018-06-23