Persson är uppåt

Stefan Persson är uppåt om Darling Mearas chanser på söndag.
Lika positiv är han om möjligheterna med Linda Fyhr-tränade Tim Frontline – trots bakspår.
- Jag ska inte sticka under stolen med att jag är jätteoptimistisk med honom, säger Stefan Persson inför V75 på Kalmartravet.

Midsommar står i full blom likaså travet. Helgen är späckad med traditionella travtävlingar och på söndag fortsätter firandet med V75 på Kalmartravet.
Stefan Persson kör två hästar varav den ena är egentränade Darling Mearas (V75-4) som gör sin tredje start för året. Så långt har det blivit två tredjeplatser.
- Hon har gått två snälla lopp och behöver nog en riktig tömning innan hon är i toppform, men hon är i väldigt bra form. Vi får köra för fullt på söndag, säger Halmstadtränaren.
Darling Mearas vann som treåring Svenskt Trav Oaks och förra året slutade hon tvåa i Stochampionatet bakom Ultra Bright. Nu möts de två igen. Denna gång i Viola Silas lopp där flera namnkunniga ston är med och gör upp.
- Hon möter otroligt tuffa hästar. Det krävs att det klaffar lite men jag tror mycket på min häst och vi har en bra segerchans, säger Stefan Persson som också meddelar ny utrustning och balans.
- Tanken är att hon ska gå barfota runt om och även få prova jänkarvagn för första gången. Barfota har hon tävlat två gånger innan och hon har gått otroligt bra lopp båda gångerna så jag vet att det fungerar bra.

Den andra hästen som Stefan Persson sitter upp bakom är Tim Frontline (V75-2). Sexåringen tränas av Halmstadkollegan Linda Fyhr sedan ett par månader och har tagit en fjärdeplats och två raka segrar i nya regin.
- I första loppet stod han 40 meter tillägg och gick ett jättefint lopp. Jag blev positivt överraskad, det var inte något man kunde läsa sig till i resultaten innan. Sedan tog vi av skor och skydd och nu har han vunnit två starter barfota. Det är en häst jag gillar skarpt, säger Stefan Persson.

På söndag väntar hårdare motstånd för Tim Frontline och ekipaget har dessutom lottats bakspår i volten.
- Det var synd att han fick bakspår för han har varit väldigt startsnabb från volten när jag kört honom. Senast gick han över 2660 meter och jag provade för ledningen men fick inte den men han hade både mod och ork att gå i från väldigt enkelt ändå, konstaterar Stefan Persson och fortsätter:
- Båda starterna som han har vunnit har han haft både tussarna och det norska huvudlaget kvar. När jag körde honom första gången svarade han rejält på både tussarna och norsken så det finns lite sparat. Jag ska inte sticka under stolen med att jag är jätteoptimistisk med honom. Han borde ha en bra chans tycker jag.
Vem tror du mest på av Tim Frontline och Darling Mearas?
- Jag tycker det är jämlika chanser.

Skapad: 2018-06-23