Han var långt ifrån ringrostig

Finseth Yr var långt ifrån ringrostig när han var tillbaka på tävlingsovalen.
Efter en överlägsen seger i försöket tog sexåringen också hem finalen av Hallsta Lotus lopp på Hagmyren under midsommarafton.

Norska tränaren Stian Eilefsen åkte ända till Hudiksvall för att göra comeback med Finseth Yr. Resan blev minst sagt lyckad. I försöket över 1640 meter med autostart blev det spets och slut för Finseth Yr som stegade undan till en överlägsen seger tillsammans med Jorma Kontio i sulkyn.
- Det här har varit min värsta dag på travbanan i hela mitt liv. Att ta ut honom igen, det var svårt. Det blir en press när han har vunnit sex av åtta starter tidigare, sade en lättad tränare.
- Han betyder mycket den här hästen. Jag har alltid vetat att han kan mycket men det gäller att han får vara hel och fräsch. Han gör det ju sprättlätt, det här var skönt.
Finalen avgjordes över 2140 meter med voltstart där ekipaget fick starta 20 meter bakom. Trots tillägg och en resa i andra- respektive tredjespår kunde Finseth Yr lämna fältet halvvarvet från mål och hålla undan till en säker seger. Totalt tjänade sexåringen 100 000 kronor under fredagen.

Midsommaraftonens traditionsenliga trav på Hagmyren bjöd på fler kallblodsuppgörelser.
Roger N Olssons Minneslopp för femåriga kallblod var dagens mest penningstinna drabbning med 100 000 kronor till vinnaren. Loppet skrällvanns av Christina Kjenner och hennes sköthäst Battimo. Stallkamraten Bol Brage tog hand om ledningen men på upploppet fick hästen se sig passerad av fyraprocentaren Battimo. Favoriten B.W. Sture kom duon nära men räckte inte hela vägen och tränaren Jan Roar Mjölneröd kunde räkna hem en dubbelseger.
- Den andra är min passhäst också, så jag var väldigt glad att de blev etta och tvåa, sade segerkusken efter sin hittills största vinst i karriären.

Skapad: 2018-06-22