Tycoon ska med på V75-kupongen

Efter mer än ett år på skadelistan har Tycoon Conway Hall kommit tillbaka med buller och bång.
På söndag kan den danske topphästen ta årets tredje raka seger när han startar i Kalmarsundspokalen.

Tycoon Conway Hall (V75-6) var etablerad i den nordiska eliten när en allvarlig skada såg ut att sätta punkt för hans karriär förra våren. Men den ärrade kämpen har tagit sig tillbaka och i comebacken på Halmstadtravet i slutet av maj slog han till med banrekord, från positionen utvändigt om ledaren. Det följde han senast upp med enkel seger hemma i Danmark där han avslutade med snabba 1.08 sista 500 meterna från ledningen.
- Det är riktigt roligt att han är tillbaka. Han fick en allvarlig hovbensfraktur i vänster framben där det var ledband inblandade också. Då trodde jag kanske inte att han skulle komma tillbaka, men han har gått väldigt bra i de här två loppen och jag tycker att han håller samma nivå som före skadan, säger Steen Juul och tillägger:
- Enda nackdelen som kan finnas är att jag inte vågar köra honom utan framskor än så länge. Det skulle säkert gå bra men skon stöttar lite och det är lite större risk om man maximerar och kör barfota runt om, så på söndag blir det barfota bak och skor fram igen.

Även om Tycoon Conway Hall är allra, allra bäst när han tävlar utan skor vittnar hans två senaste lopp om att det inte har någon stor betydelse för honom. Att formkurvan pekar rakt upp och att han lottades till ett fint andraspår bakom startbilen stärker hans aktier ytterligare inför söndagens start.
- Loppet blev betydligt hårdare än vad jag hade trott på förhand. Det är ett riktigt bra startfält. Men jag tror att toppformen sitter där nu och han har visat tidigare att han kan konkurrera med de här hästarna. Det tror jag att han gör igen från ett fint utgångsläge.
Kan han ta sig förbi invändige Pastore Bob från start?
- Han är snabb ut men jag tror inte att han kan utmana Pastore Bob om ledningen. Det är inte många hästar i världen som kan det.
Hur tycker du att V75-spelarna ska behandla din häst?
- Jag tycker absolut att han ska med på V75-kupongen om man tar med två-tre hästar i loppet.

Det är på grund av midsommar som V75 körs på söndag istället för på lördag. Den traditionen lär ha börjat för att Kalmartravet ville locka midsommarfirare som återvände från Öland. I Danmark firar man också i helgen, men där går högtiden under namnet Sankt Hans Afton.
- Vi firar inte alls lika stort som ni gör men vi gör upp bål och grillar.
Då Sankt Hans Afton alltid infaller 23 juni är det i år lördagen som är vigd åt festligheterna. Men inte för Steen Juul.
- Jag ska köra lopp på Charlottenlund på lördag kväll men på söndag är det lugnt. Då får jag titta på travet från Kalmar och tända ett bål, säger den danske topptränaren med ett skratt.
Ansvaret att sköta tömmarna bakom Tycoon Conway Hall överlåter nämligen "Juulemannen" till Thomas Uhrberg.

Skapad: 2018-06-21