Han kanske duger till och med i Jubileumspokalen

Långt, kort eller medel tycks inte spela någon roll.
Handsome Brad klarar alla distanser och när han på onsdagen startade över 2 140 meter bollade han med motståndet.
- Han kanske duger till och med i Jubileumspokalen, sa hästens tränare Ulf Stenströmer efter V86-segern.

Handsome Brad tangerade världsrekordet när han näst senast vann på 1.11,7 över 2 640 meter med bilstart. Dessförinnan vann han på kort distans och när han nu gästade Jägersro tog han årets andra seger över medeldistans. Från spår sju bakom startbilen hittade Carl Johans Jepson andra par utvändigt och trots att han inte fick av ryckhuvan från hästens öron och att det norska huvudlaget aldrig fälldes ner avgjorde Handsome Brad mycket enkelt efter attack 600 meter från mål.
- Värsta konkurrenten (Sobel Conway) satt i ledningen men jag fick ett fint lopp ändå och det var passande tempo, så det kändes bra hela tiden. Han har utvecklats ett snäpp till år, sa segerkusken.
- Härnäst blir det ett femåringslopp i Norge i samband med Jarlsberg Grand Prix och sedan silverdivisionen hemma. Därefter får vi se vad som händer, om han kanske till och med duger i Jubileumspokalen. Vi funderar i alla fall på det, sa hästens tränare Ulf Stenströmer.

Danske tränaren Flemming Jensen gästade Malmöbanan med storvuxne Beyblade och den pampige hingsten, finalist i danska derbyt i fjol, rundade konkurrenterna i fjärdespår genom slutkurvan och vann överlägset.
- Det har krånglat lite med hans framben och vi har lagt mycket tid på att få honom i ordning. Klarar vi att hålla honom frisk framöver blir han en riktigt bra häst, sa Jensen.

Omgångens största favorit, Zidane Grif, fick ett riktigt styggt lopp med tredjespår i de första två kurvorna. In på upploppet var det tomt i tanken och spelad till bottenoddset 1,16 som vinnare galopperade treåringen uppgivet.
- Han gillar inte att gå i ryggar, förklarade hästens tränare och kusk Alessandro Gocciadoro den till synes vansinniga styrningen.
Vann loppet gjorde Peter Ingves med Mats Rånlund-tränade dunderskrällen Mister Big Yankee, före en tapper Garcon Above.
- Hästen kändes bra hela vägen och det var bra fart i loppet, han gjorde det jättebra, konstaterade segerkusken.

Thomas Uhrberg körde egentränade Global Valuation till enkel favoritseger från ledningen men bakom Legoholm Zon lyckades han inte infria favoritspelarna förtroende. Hästen gjorde det förvisso bra som tvåa från ledningen i första starten efter uppehåll men sista biten blev Croquet Rose, som travade större delen av loppet som första häst i andraspår, för tuff. Segertiden 1.11,0 över 1 640 meter med bilstart är tangerat banrekord för äldre ston på Jägersro.
- Det måste ha varit hennes livs prestation, sa Joakim Lövgren.
Övriga V86-lopp vanns av Johan Untersteiners Havefunwithme, Petri Puro-tränade Martin de Bos (Johnny Takter) och Veijo Heiskanens Aston D.K. (Jörgen Sjunnesson).

Skapad: 2018-06-20