Green Keeper U.S. fick segern

”När två träter, vinner en tredje”.
Örjan Kihlström vann ett av V64-loppen på Solvalla på tisdagen på ett udda sätt och tackade för bjudningen då både Björn Goop och Erik Adielsson fick galopp på sina hästar över mål.

Under Solvallas tisdagstävlingar med V64 kom uttrycket om "två träter" till användning.
I den andra V64-avdelningen kunde Örjan Kihlström som bäst bli trea i mål då han lät Green Keeper U.S. sträcka ut över upploppet.
Och så gick han och vann loppet.
I täten dirigerade Björn Goop med egentränade Sugarcraft, en av favoriterna. Erik Adielsson bjöd strid med jätteöverraskningen Global U.Turn och blev närgången på utsidan på upploppet.
Det stod och vägde till kort före mål mellan dessa två ekipage. När bara några meter återstod kom överraskningen. Båda hästarna faller ur travet på så gott som exakt samma ställe och galopperar över mållinjen och diskvalificeras.
Dubbla diskvalifikationer.
- Det är lite ovanligt när man är trea i mål och får segern. Men så kan det bli i travsporten ibland, sa Örjan Kihlström i vinnarcirkeln efter segerloppet med Daniel Redén-tränade Green Keeper U.S.
Fredrik Widman, expertkommentator i ATG Live, har sett tusentals lopp och även dubbla målgalopper.
- Jag har dock aldrig sett två hästar fela så exakt samtidigt när det gällt segern, sa Widman.

Jorma Kontio inledde streckspelet med Timo Nurmos-tränade Bugatti Brick i Itaka Sunds lopp för ston. Bugatti Brick hade inte startat sedan november men var stridsduglig direkt och kunde efter en öppning i trakterna av 1.08,5 första 500 meterna hålla storfavoriten Virginia Grif på utsidan och hålla tempot uppe till seger även om det tog emot lite sista biten. Segertiden 1.11,3.
Magic Gwin är en femårig stjärna från amatören Mona Winkvists stall på Solvalla. Segern i bronsdivisionens final under elitloppslördagen följdes nu upp av en mersmakande seger över kort distans från ledningen. Magic Gwin matchas mot Jubileumspokalen i augusti.
- Han är fantastiskt bra. Det är långa vägar innan man når den högsta eliten men hästen har potential till mycket i alla fall, sa körande Kaj Widell.

Skapad: 2018-06-19