Mack Dragan avslutade trippeln

Carl Johan Jepson tog tre raka under onsdagens V86-tävlingar.
Två av segrarna kom med Magnus Dahléns hästar som skrällde rejält och tillsammans med Mack Dragan fullbordades trippeln på Vaggerydstravet.
- Hade jag förlorat det här loppet hade jag inte förlåtit mig själv. Jag körde riktigt illa men jag hade bästa hästen som tur var, sade segerkusken.

Carl Johan Jepson fullbordade sitt hattrick i V86-7. Comanche Moon och Joakim Lövgren tog hand om ledningen och när Carl Johan Jepson ville överta med Mack Dragan blev det en vild körning i 300 meter. Men Mack Dragan gav sig inte och kom till spets varvet från mål. När attackerna kom på upploppet visade femåringen åter prov på sin envishet när han bärgade karriärens 15:e seger och passerade en miljon kronor i insprungna pengar.
- Jag är chockad, han slutar aldrig att chocka mig. Han är enastående och han betyder hemskt mycket. Det brukar inte gå med en sådan körning mitt i loppet, sade tränaren Morgan Wilhelmsson som även är uppfödare och ägare till hästen.
Mack Dragan betyder också mycket för segerkusken.
- Vi har haft fina framgångar på V75. Det är en häst man kört från början av karriären och nu har han har tjänat över en miljon och det trodde man inte första gången man kände på honom. Han var som en dålig tvååring att köra men han kan tävla ordentligt och det visade han redan då.

 

Carl Johan Jepson inledde sitt segertåg med en jätteknall i V86-5. Favoriten Valborg Marje tog hand om ledningen medan Carl Johan Jepson och Julia Pellini smög med på innerspår. När luckan väl kom gav kusken anfallsorder och nollprocentaren visade ingen respekt för konkurrenterna.
- Jag har sagt till alla att hon var iordning och var jättebra sist och behövde det loppet. Jag är inte alls förvånad, sade tränaren Magnus Dahlén om den efterlängtade segern.
I V86-6 fortsatte Carl Johan Jepson på den inslagna vägen och ordnade en tränardubbel till Magnus Dahlén. När Neelix och comebackande Adrian Kolgjini tagit hand om ledningen och fått en stor lucka till övriga fältet såg loppet klart ut. Men som från ingenstans kom Carl Johan Jepson och Vischio Holz flygande från kön och tvåprocentaren satte nosen först.
- Han var jättebra senast på Åby och Magnus sa att han tränat bra. De var optimistiska i dag med men hästen var lite tufft anmäld men det visade sig att han bara vara bäst, sade segerkusken och tränaren instämde.
- Han är överraskande bra. I dag blev det långsamt första tusen men det här är en riktig häst och jag hoppas kunna bevisa det framöver.

 

En dubbel tog också Örjan Kihlström. Första segern togs tillsammans med Zdenka i V86-3. Ceylon Dream tog hand om ledningen medan Björn Goop och Wordfeud hamnade utvändigt. Till sist kom det också att handla om de tre hästarna där Daniel Redén-tränade Zdenka var starkast och bärgade karriärens första seger.
- Hon visade fin skalle, det stod och vägde lite på upploppet men hon visade fin fighting spirit, berömde Örjan Kihlström.
Den andra fullträffen kom i V86-8. Favoriten Bear Hope kom snabbt på slutet men Örjan Kihlström måttade in Gear Extension som tränas av Stefan Melander.
Trots dubbla tillägg var Elliot Coger bara starkast i Smålandsstayern över mastiga 3640 meter. Fredrik Persson satte in stöten varvet från mål och placerade Elliot Coger utvändigt ledaren. Favoriten Balfour följde med i rygg men Robert Berghs häst hade inget att sätta emot när Perssons sjuåring ryckte undan på upploppet.
- Jag ville vänta så länge som möjligt, gärna sista varvet och det fick jag göra. Det var ett helt perfekt lopp och han trivs förträffligt över 3000 meter, sade kusken tillika tränaren.

Det blev spets och slut för Super Grabben i den inledande avdelningen. Femåringen tog sin andra raka seger tillsammans med Daniel Olsson i sulkyn. Mimmi Elfstrand tränar.
- Han vann över långdistans med voltstart senast och nu var det helt andra förutsättningar. Mimmi sa att han kunde öppna ganska rejält så jag tänkte att jag fick prova att trycka på gasen och det var inget snack, sade segerkusken.
Andra raka blev det även för Quite Right som fick helt rätt lopp i andra par utvändigt i V86-2. Tränaren Björn Goop placerade sin springare i rygg på Ryssebo la Reine och på upploppet spurtade fyraåringen enkelt hem segern.

Skapad: 2018-06-13