Gustavsson till tusen!

Skellefteåkusken Per Gustavsson blev på fredagen medlem nummer 93 i Tusenklubben. 
- Det är ju helt otroligt, kommenterade jubilaren.

I kvällens första lopp i Boden nådde Per Gustafsson, 66, den milstolpe som de flesta travkuskar bara får drömma om. 44 år efter sin första seger med Juliana lotsade han det kallblodiga treåringsstoet Vindpärla först över mållinjen och fick vända upp för karriärens 1 000:e segerdefilering.
- Man har ju vetat om det här ett tag men det är mycket med 1 000 segrar. Jag hade väl 200 segrar när jag började som (proffs)tränare 1992 och sedan har det liksom bara rullat på. Helt jäkla otroligt! sa Per Gustavsson, som innan han blev proffstränare i Skellefteå hade amatörlicens i närmare 20 år.
Samtliga 214 segrar som amatör togs med kallblod och med familjehästen Viggo Best blev Per Gustavsson ett välkänt namn ute i stugorna. Tillsammans vann de bland annat Svenskt Mästerskap, STC:s Guldtäcke och Östersunds Stora Pris. Viggo Best satte svenskt rekord med 1.24,9 och valdes till Årets kallblod 1981.
- Viggo Best var en fantastisk häst som alltid gjorde sitt bästa. Han var startsnabb och väldigt speedig. Näst bästa hästen jag tränat är Farmfurir, som jag fick riktigt bra ordning på. Vi vann 18 segrar tillsammans och hade en hel del framgångar inom V75.

Skapad: 2018-06-02