Melander täljde guld i Mantorp

Zack’s Zoomer vann Ina Scots Ära. 
Milligan’s School vann Östgötaloppet. 
Stefan Melanders USA-stjärnor glänste på Mantorp. 
- Två vinnare på V75, då är man på topp. Det kan inte vara bättre, sa Solvallatränaren.

Inom V75 lockade Ina Scots Ära för fyraåringar med dagens största prischeck på 300 000 kronor till vinnaren.
Segern gick till Stefan Melander-tränade Zack’s Zoomer som nu vann andra raka segern efter fyra starter på svensk mark.
Örjan Kihlström satt i segersulkyn och efter en offensiv styrning från åttondespår bakom startbilen hittade han till ledningen efter 700 meter.
- En jättefin häst, han klev i väg bra från start och gjorde jobbet själv. Han ville framåt själv och visade i starten innan att han tål att springa på i bra tempo. Tarzan har en nästa att hitta rätt hästar och så är de duktiga att ta hand om dem också. Att det är en fin häst är det ingen tvekan om, sa Örjan Kihlström.
Segertiden blev 1.12,4 över distansen 2140 meter autostart.
Stefan Melander körde själv Snowstorm Hanover som hade en mindre lyckad dag och galopperade.
- Han blev rullig på barfota, ibland gör man rätt ibland gör man fel. Det var dumt.
Desto gladare var Stefan Melander när det gällde Zack’s Zoomer.
- Jag har sagt att det är en rugg i häst. Jag är ofta uppe på nätterna och kollar lopp från USA och såg honom i flera lopp, sedan såg jag att han gick ut i en sale. Han har underbar exteriör, vi slog till och det verkar vara en bra affär, sa Stefan 

Lördagens gulddivision var Östgötaloppet med 200 000 kronor till vinnaren och på förhand handlade det om favoritduon On Track Piraten och Anna Mix
I loppet handlade det också om On Track Piraten och Anna Mix – tills upploppet då Milligan’s School spurtade sylvasst och ställde samtliga schack matt. Segertiden blev 1.12,3 över distansen 2 640 meter autostart.
- Vad var det som hände? Det var underbart. Han gick fantastiskt till slut. Vi har väl lite väntat på detta, men inte från spår 8 i dag, sa Catarina Lundström från stall Stefan Melander.
Kusken Ulf Eriksson hittade fritt från fjärde invändigt i sista sväng och flög lågt över upploppet med den femårige USA-importen och bjöd publiken på en härlig segergest.
- Jag tror det är första gulddivisionen jag vinner trots att jag hållit på i många år, sa Ulf Eriksson.
On Track Piraten var tapper tvåa efter ett lopp i ledningen och tuff press från Anna Mix. Anna Mix slutade fyra.
V75-omgången inleddes med en mycket imponerande vinnare i Wild Love som vann trots att hon inledde med startgalopp. 1 200 meter från mål valde kusken Kevin Oscarsson en offensiv taktik och styrde fram utvändigt ledaren Mrs Lindy och sedan var Wild Love bara tuffast.
Bengt Simberg, amatör med licens på Halmstadtravet, tränar det fyraåriga stoet och han var kanske gladast av alla på Mantorp denna lördag.
- Det känns omtumlande. Det är jätteskoj. Jag har sett att hästen är på rätt väg, finare, lugnare och tryggare. Jag är alldeles stum. Det är stort. Jag har aldrig startat på V75. Det var en önskedröm jag hade, som jag nästan trodde var ouppnåelig.
Dubbel för Walmann – trippel för Kihlström
I V75-2 blev det tuff körning om ledningen och en 1.08-öppning på täthästarna gynnade favoriten Dom Perignon, som inledde från bakspår och till slut bara joggade ifrån fältet över upploppet i händerna på Örjan Kihlström. Roger Walmann tränar vinnaren som vann på 1.12,3 över distansen 1 640 meter autostart.
Semestrande Roger Walmann kunde räkna in ytterligare en V75-seger då Örjan Kihlström serverade Urban Kronos en perfekt resa i V75-avslutningen.
Totalt alltså ett kusk-hattrick för Örjan Kihlström.
Baron Gift
 blev svaret i silverdivisionen och den femårige hingsten avgjorde mycket enkelt efter en kall styrning av Rickard Svanstedt. Baron Gift inledde utvändigt ledaren men blev avlöst varvet kvar av Racing Mange. Rickard Svanstedt valde sedan att sitta kvar i andra utvändigt när hästarna stötte bakifrån på sista bortre långsidan. När sedan luckan kom in mot upploppet avgjorde Baron Gift i läcker stil.
- Skönt att han fick vinna nu. Har bara gjort bra lopp i år, men har inte haft tur. I dag löste det sig perfekt i sista sväng med luckan. Det här är vår hjälte, som vi kan vara med på lördagarna. Det är lördagarna som gäller och då går det inte att komma med vad som helst utan då måste man ha en riktig häst, sa Rickard Svanstedt.
Breidabliks Cognac fick inget gratis i V75-4 och fick göra jobbet själv utvändigt om ledaren Racing Ribb. När Conrad Lugauer lättade på tömmarna mitt på upploppet stack fyraåringen undan på lätta hovar och var kanske den häst som imponerade mest på Mantorp denna lördag.
- Jag kände mig rätt säker på upploppet, det var bra tryck i honom och han kändes spänstig och fin. Det var extra bra. Han kändes stark hela vägen, en kanonprestation, sa Conrad Lugauer som även tränar hästen.
Utanför V75-spelet visade Conrad Lugauer även upp en oslipad diamant i treårige Hitman River som är fortsatt obesegrad efter fyra starter. Närmast väntar E3-kval.

Skapad: 2018-06-02