Linderoth gjorde inga misstag

Sundsvallstränaren Per Linderoth vann Copenhagen Cup förra året med Cruzado Dela Noche.
På onsdagskvällen fick han låna hästen igen av Stefan Melander och gjorde inga misstag med sexåringen som var favoritspelad i Gösta Bergengrens Minneslopp för den högsta klassen och kvällens sportsliga höjdare på Bergsåker.

Onsdagens omgång med V86 var startskottet för det vanliga somriga upplägget för spelet. Borta är tillfälligt expresstravet med två arrangörsbanor. I stället fick Bergsåker som första bana ut den här sommaren arrangera en hel omgång.
Gösta Bergengrens Minneslopp kördes som den sista avdelningen på V86-spelet. Stefan ”Tarzan” Melander hade skickat upp Cruzado Dela Noche som var med i Elitloppet i fjol och var en av hästarna som nämndes för en plats även i årets upplaga.
Per Linderoth förvaltade styrningen med topphästen väl och efter en bra start från bakspåret fram till andraparet utvändigt drog Linderoth i högertömmen direkt och körde fram 1400 meter från mål för att bevaka loppet utvändigt ledaren.
Örjan Kihlström fick köra lugnt där framme med Digital Ink. Varvet klockades till i sammanhanget löjliga 1.14,5 och över upploppet kunde Cruzado Dela Noche enkelt ta sig förbi.
- Det är en jättefin häst men det är klart att vi hade att köra med där framme efter ett så pass långsamt förstavarv, sa Per Linderoth.
Tvåa Digital Ink ägd av Stefan Melander och i träning hos Robert Bergh, trea en positivt avslutande Makethemark.

Jägersrotränaren Conrad Lugauer ställde upp med en häst den här kvällen i Sundsvall och hade siktat in sig på klass I-försöket som gick som den näst sista avdelningen.
Italienfödde Ukebell Jet var helt enkelt ruggig och i en klass för sig trots att femåringen stod hårt inne pengamässigt i loppet.
Ett bakspår sinkade men Lugauer gav full gas kort efter start och landade utvändigt ledaren 1400 meter till mål. Avslutningen var rafflande och Lamino höll klart bra i ledningen men fick ge vika för övermakten kort före mål i ett mycket snabbt avslut.
Segertiden skrevs till 1.12,6 över 2140 meter, bilstart.
- Jag var inte nöjd med tempot som var och då han har bra form gav jag mig av. Det var min enda chans att vinna loppet. Det är andra säsongen som han tävlar för oss och än så länge går det bara uppåt. Han har utvecklats mycket i år och var extremt bra i dag måste jag säga eftersom det var bra tryck hela vägen, sa en nöjd Conrad Lugauer.

Spelmässigt blev det tufft och endast elva system satte alla vinnarna och åtta rätt delade ut 417 503 kronor.
Den höga utdelningen grundlades redan i den första avdelningen där Ebony Boko sköt som en svart blixt från åttondespåret till täten.
Jörgen Westholms satsning – 1.08 första 500 och 1.10 på varvet – höll dock inte hela vägen i sprinterloppet.
Ebony Boko tvingades släppa förbi sig loppets andrahandsfavorit Eder Bob som Ulf Ohlsson fick luckan med i början av upploppet efter lopp i rygg ledaren. Amatören Anna Näslund från Umåker tränar.

Försöksloppet till Norrlands Grand Prix för fyraåriga ston samlade endast fem hästar efter en strykning. Bästa hästen – utan prut dessutom – visade sig överraskande vara Tahiti Journey (sju procent). Björn Röcklinger tränar stoet som enkelt plockade ner ledande White Lightning från dödspositionen.
- Jag planerade att ta det lite lugnt utvändigt och vänta med att köra till 300 kvar ungefär. Hon vann mycket enkelt i dag, sa körande Jorma Kontio.
Trea efter ett lopp i ledarens rygg storfavoriten Calamara's Girl.
Det kördes två kallblodslopp på kupongen. Ove A Lindqvist vann det första med Sundsvalls-amatören Ola Åsebös Vertigo Knekten. En fin insats av både häst och kusk.
Ulf Ohlsson tog ledningen i det andra kallblodsloppet med betrodde norske hästen Storm Odd och blev sittande där till mål.
Tioårige Storm Odd hade en het Eldvin på utsidan och var mycket tapper som kunde vinna så enkelt trots ”massagen”. Amatören Ola Martin Foss från Norge tränar.

Solvallatränaren Mattias Djuse hade lastat fem hästar på transporten och bäst lyckades Global Wishmeluck som vann ett försök i Norrlands elitserie för treåriga ston.
Global Wishmeluck sköt till spets från innerspåret och ledde hela vägen i fin stil. Storfavoriten Flash Am hade inte skuggan av en chans från positionen utvändigt.
- Det var första gången jag provade att ladda med henne i dag och jag hade feeling för att hon skulle kunna leda hela vägen. En racermodell. Vi provar E3-kval om allt är bra efter det här, sa Mattias Djuse.
Henrik Svensson ledde hela vägen i försöket till Diamantstoet med sexprocentaren Miss Vici.
Segern kom på målfoto mot Hagmyrenhästen Udo som gick en rejäl lång repa i spåren som nästan resulterade i seger.

Skapad: 2018-05-30