My Tambourine Man imponerade

Solvalla och strålande solsken.
På fredagen kickade huvudstadsbanan igång Elitloppshelgen med lunchtrav.
V65-tävlingarna bjöd bland annat på två penningstinna treåringslopp.

ASVT Trottex auktionslopp för treåriga ston respektive hingstar och valacker lockade med 200 000 kronor i förstapris.
Grabbarna gjorde upp först och där fick favoriten Even’s Cool Boy en tuff resa utvändigt ledaren. Det öppnade upp för My Tambourine Man som kunde ta sin tredje raka seger tillsammans med sin tränare i sulkyn. Segertiden blev 1.13,0.
- Jag blev glad när jag såg varvtiden, han rullade ingenting och det gick en 11-tid. Han har ju rullat på 16-tider förut så det här kommer att föra honom framåt. Det är otroligt tacksamt att träna sådana här hästar, sade Nicklas Westerholm som siktar mot de största årgångsloppen med sin springare.
- Han får visa mig hur mycket han tål och kan men det är klart att jag har förhoppningar om att få vara med i de största loppen med honom.

I stonas auktionslopp fortsatte Roger Walmanns Aleppo Pine imponera.
Kenneth Haugstad styrde ut i tredjespår och övertog ledningen varvet från mål. Up To Me och Sefina försökte utmana på upploppet men kom aldrig riktigt nära och Aleppo Pine kunde säkra karriärens tredje seger i fjärde starten. Klockan stannade på kilometertiden 1.13,9.
- Hon har gjort allt rätt hela tiden och har aldrig stått över ett jobb. Det har aldrig varit något fel på henne. Hon är hur bekväm som helst i träningen, lugn och fin. När vi sedan kommer hit och du begär lite grann svarar hon på det. Tar hon det här loppet rätt blir det E3 närmast, berättade segerkusken i vinnarcirkeln.

Skapad: 2018-05-25