Handsome Brad valde Harpers

Handsome Brad punkterade alla förhandstips när han slog snacktrion på tangerat världsrekord senast. På lördag väntar nästa prövning när femåringen startar i V75-omgångens höjdpunkt, Harper Hanovers lopp.
- Vi har kört ett par lättare och ett tuffare jobb och han känns lika fin efter som innan rekordloppet, meddelar tränaren Ulf Stenströmer.

Inför femåringsloppet Lyon Grand Prix på Åbytravet handlade det bara om tre hästar: Rajesh Face, Muscle Hustle och Diamanten. Efteråt handlade det bara om en.
Handsome Brad (V75-7) slog inte bara konkurrenterna utan tangerade även On Track Piratens och Readly Express världsrekord över distansen 2640 meter: 1.11,7.
- Insatsen var femstjärnig givetvis, det fanns inget att klaga på. Det var helt perfekt kört av Calle (Carl Johan Jepson) och hästen levererade, summerar Ulf Stenströmer.
Hingsten må ha varit bortglömd av många men för Axevallatränaren var det inte helt överraskande att hans springare tog årets fjärde fullträff i femte starten.
- Jag tippade honom etta i något tipsblad och då var man inte chockerad. Det var lite på skämt, lite på allvar. Det var bara tre hästar som kunde vinna loppet före men det var en fjärde som vann. Det var skönt att vi kunde tysta dem. Han fick öppna tuffast så han behöver inte skämmas för sin seger.

På lördag värmer Solvalla upp med V75-finaler inför årets största begivenhet, Elitloppet.
Handsome Brad var kvalad till finalen i bronsdivisionen men Harper Hanovers lopp lockade mer.
- Vi gjorde kalkylen att bronsfinalen skulle bli tuff och med otur i spårlottningen kunde det ha varit över innan det ens börjat. Det var en chansning vi tog. Harpers har också många tuffa motståndare men där visste jag att vi skulle få framspår i vår volt, förklarar Ulf Stenströmer.
Förutsättningarna blev ett fjärdespår från 20 meters tillägg för Handsome Brad som gör debut över tre varv – ytterligare ett halvvarv jämfört med senaste starten.
- Det spelar ingen större roll för hans del. Han är väldigt stark och det visade han senast. Han avslutade sista 1600 metrarna på en 10-tid. Pulsen efteråt visade att han inte var helt tagen i mål. Det är skönt att det finns någon växel sparad, säger tränaren och fortsätter:
- Fjärdespår i volten är som det är. Det viktiga är att vi har springband och kommer kunna öppna bra, det finns inga hästar utvändigt att ta hänsyn till heller. Jag ser gärna att han får ett snällt lopp. Det är många rutinerade stayers och riktigt bra hästar med i loppet.

På lördag avgörs också Sweden Cup, även kallat ”Lilla Elitloppet”. Tre försök körs där de tre främsta går vidare till final. I det andra försöket startar Bear Dancer (V4-2).
- Han är en riktig hedershäst som vi köpte till stallet som en andelshäst. Det blir skoj för ägarna att vara med i sådana här sammanhang. Vi tog beslutet att anmäla hit efter den senaste starten. Han spurtade jättefint efter sen lucka och var inte bottnad i mål. Han var åtgärdad inför loppet efter att ha tuffat på en hel vinter och gjort det bra i gulddivisionen, berättar Ulf Stenströmer som är mycket nöjd med innerspåret.
- Vi hade tur med läget och han är startsnabb. Calle kan välja taktik, jag gissar att han vill släppa men inte till vem som helst i så fall. Eller så vill han kanske testa i ledningen. Vi satsar på att komma till final, han är stark och har en otrolig återhämtning med bra hjärta och lungor. Jag tror inte att två heat missgynnar honom.
Vem av dina två tror du mest på?
- Det är väl ingen av dem som har toppchans men bägge kommer med jättefin form och båda kan vinna.

Skapad: 2018-05-24